Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vjerovali ili ne gliseraši najčešće svjesno krše zakon i uopće ih nije briga što svojim ponašanjem - brzom vožnjom i nepažnjom - ugrožavaju tuđe živote! Uvjerila se u to i naša riječka ekipa provodeći dan s pomorskom policijom u lovu na prijestupnike.


Nakon kratke potjere nesmotreni vozač glisera je zaustavljen. Razlog koji je dao policiji stotinjak metara od krčke obale bio je u najmanju ruku veoma zanimljiv. 'Jurio sam zbog vas, da vam bude atraktivno i lijepo', rekao je vlasnik glisera.

Vezani članci Vatrogasci spašavali kupača na kojeg je naletio gliser Uhićen 60-godišnji Nijemac koji je gliserom u Rovinju naletio na kupača i usmrtio ga Pomorska policija, ilustracija U sudaru glisera i jet-skija kod otoka Kornata teško ozlijeđen 40-godišnjak

Ovogodišnjem manjem broju nesreća na Kvarneru pridonjele su stalne policijske patrole. 'Svake godine se javljaju redovno nesreće koje izazovu gliseraši. U mnogima stradaju ljudi', kaže pomorski policajac Bilijam Bilušić.

I dok se stranci čude i pravdaju neznanjem - domaći ljudi žele da policija bude još stroža. Kažu kako često i plivači odlaze daleko od obale. Najčešće ipak griješe turisti. U moru i morskim radostima može se uživati i bez da se ugrožavaju vlastiti i tuđi životi. Poštivanjem pravila odmor će vam ostati u lijepoj uspomeni, a i u novčaniku će ostati nekoliko tisuća kuna više - koliko iznose ne baš male novčane kazne za ovakve prekršaje.