Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jurnjava je slađa

Gliseraši svjesno krše zakon iako ugrožavaju živote?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerovali ili ne gliseraši najčešće svjesno krše zakon i uopće ih nije briga što svojim ponašanjem - brzom vožnjom i nepažnjom - ugrožavaju tuđe živote! Uvjerila se u to i naša riječka ekipa provodeći dan s pomorskom policijom u lovu na prijestupnike.

Nakon kratke potjere nesmotreni vozač glisera je zaustavljen. Razlog koji je dao policiji stotinjak metara od krčke obale bio je u najmanju ruku veoma zanimljiv. 'Jurio sam zbog vas, da vam bude atraktivno i lijepo', rekao je vlasnik glisera.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti kod Karlovca - 4 Kod Karlovca Objavljeni strašni detalji nesreće na autocesti: Vozač ispao iz automobila i pao s vijadukta od 15 metara Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem

Ovogodišnjem manjem broju nesreća na Kvarneru pridonjele su stalne policijske patrole. 'Svake godine se javljaju redovno nesreće koje izazovu gliseraši. U mnogima stradaju ljudi', kaže pomorski policajac Bilijam Bilušić.

I dok se stranci čude i pravdaju neznanjem - domaći ljudi žele da policija bude još stroža. Kažu kako često i plivači odlaze daleko od obale. Najčešće ipak griješe turisti. U moru i morskim radostima može se uživati i bez da se ugrožavaju vlastiti i tuđi životi. Poštivanjem pravila odmor će vam ostati u lijepoj uspomeni, a i u novčaniku će ostati nekoliko tisuća kuna više - koliko iznose ne baš male novčane kazne za ovakve prekršaje.

Smatrate li da su kontrole glisera na Jadranu dostatne?

  • Da
  • Ne
  • Trebalo bi ih biti i više
  • Nikakve kontrole tu ne pomažu

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene