Nikša Vukas
Nikša Vukas Foto: Marko Prpić/Pixsell

Svi eventualni prijepori, opstrukcije, izglasavanje nepovjerenja ili izvanredne konvencije u SDP-u stavljaju se u mirovanje. Tako mora biti do 26. rujna.


Nikša Vukas, glavni tajnik SDP-a, poslao je dopis članovima stranke u kojim ih obavještava da je Predsjedništvo prošlog tjedna donijelo zaključak da se "svi eventualni prijepori unutar organizacije, i članstva (opstrukcije vodstva, izazivanje izvanrednih konvencija, izglasavanje nepovjerenja i sl.) stave u stanje mirovanja do okončanja izbornog procesa za tijela SDP-a Hrvatske", javlja Novi list.

Vezani članci Mirela Ahemetović, Marino Percan, Peđa Grbin, Željko Kolar i Ranko Ostojić Petero kandidata, optužbe za namještanje stranačke utakmice i nada da će se sučeliti s premijerom: Još su dva dana do izbora u SDP-u Nikša Vukas Politički tajnik stranke Nikša Vukas potvrdio: Izbori u SDP-u održat će se 26. rujna, otkrio i kad kreću kandidacijski rokovi

U dopisu piše kako je cilj zaključka da se kandidatima za tijela stranke omogući nesmetana komunikacija u predstavljanju vrijednosti, a članovima treba osigurati vrijeme neopterećeno trzavicama kako bi što objektivnije procijenili i odabrali kandidate za vrh stranke. 

"Ovo je apsurdno. Pa kako se kandidati uopće i mogu predstaviti članstvu u modelu jedan član jedan glas, nego istupima u medijima i međusobnim raspravama. Vrijeme je zaista pregazilo ovo vodstvo stranke, koje misli da se na neki oktroirani način mogu zaustaviti političke debate", komentirao je dopis jedan od kandidata za mjesto potpredsjednika u stranci za Novi list, koji piše i da je broj članova stranke s pravom glasa mnogo manji od 33.000, koliko se nagađalo.

To je potvrdio i kandidat za predsjednika Peđa Grbin koji je nedavno rekao da će pravo glasa na unutarstranačkim izborima 26. rujna imati 20-ak posto članova jer je uvjet za glasanje plaćena članarina.