Kazimir Bačić (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)
Kazimir Bačić (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatska radiotelevizija (HRT) kao javni medijski servis trenutačno je, zbog tužbi koje su podignute u svrhu zaštite i časti i ugleda HRT-a, izložena političkom pritisku i orkestriranim napadima, stoji u otvorenom pismu koje je u ponedjeljak uputio glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.


Bačić ističe da je "HRT šokiran optužbama za cenzuru s obzirom na to da u svim segmentima svoga rada poštuje pravila struke, objektivno i uravnoteženo izvještava o događajima te je otvoren za sve društvene skupine, udruge i političke opcije".

Vezani članci Gordan Maras izbacio HRT s presice (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Maras izbacio ekipu HRT-a s presice pa se brzo ispričao: "Žao mi je, moja reakcija je bila ekstremna" HRT (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Civilne udruge zbog tužbi protiv novinara i medija pozvale na bojkot HRT-a: "Situacija je nakaradna"

HRT ne želi biti sredstvo dnevno političkih razmirica i predizbornih kampanja bilo koje političke orijentacije, poručuje Bačić u pismu upućenom hrvatskoj javnosti, Saboru, vladi i medijima.

Izvijestio je i kako je HRT, u skladu sa zaključcima saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, pokrenuo postupke mirenja s tuženim nakladnicima.

"Naglašavamo da Hrvatska radiotelevizija poslove obavlja profesionalno i transparentno, u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovoru s Vladom RH te profesionalnim smjernicama EBU-a, čija je članica", stoji u pismu Bačića. (Hina)

Kolumbijka naglasila poprsje: Kad se ovaj par pojavi negdje zajedno, svi ostali padaju u potpuno drugi plan

Je li uopće nosila donje rublje? Zbog najvišeg i najčudnijeg izreza ikad manekenka pokazala gotovo sve