Dražen Jelenić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Dražen Jelenić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Glavi državni odvjetnik Dražen Jelenić najavio je kako bi Milijan Brkić mogao biti ispitan u vezi njegovih kontakata s Blažom Curićem i Franjom Vargom u sklopu istrage oko afere SMS.


"Koliko je meni poznato, mislim da bi gospodin Brkić mogao biti ispitan u samoj istrazi, ali ja o detaljima same istrage ne mogu govoriti. Ne znam hoće li ili neće biti ispitan", kazao je Jelenić u intervjuu za N1 televiziju.

Vezani članci Dražen Jelenić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Dražen Jelenić: "Ne znam hoće li se protiv Žalac pokrenuti kazneni postupak" Frane Lučić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Dnevnik Nove TV doznaje: DORH će Frani Lučiću predložiti nagodbu

Ponovio je kako je nestali spis rekonstruiran te "očekuje da se on u što kraćem roku moguće prouči te da se donese odluka ima li tu ima osnovane sumnje protiv neke osobe ili nema i je li potrebno dalje nešto u tom pravcu."

"Ono što sad znam i vidim, da je sigurno bilo propusta u obavljanju poslova državno odvjetničke uprave, odnosno da se sa spisom i registracijom spisa nije postupilo onako kako piše u poslovniku", kazao je Jelenić.

Osvrnuo se i na nepravomoćnu oslobađajuću presuda Milanu Bandiću.

"Koliko znam USKOK je svoj posao odradio zakonito i svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje utemljio na zakonitim dokazima i očekujem da će iskoristiti pravna sredstva koja mu stoje na raspolaganju", rekao je Jelenić.