Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenje Horvata

Plenković se obrušio na DORH, glavna državna odvjetnica mu ekspresno odgovorila

Premijer Plenković održao je konferenciju za medije povodom uhićenja ministra Darka Horvata.

Pritom se žestoko obrušio na DORH.

Pročitajte i ovo Voditelji Dnevnika Nove TV, Romina Knežić i Petar Pereža Jedan odbio, drugi pristao Propustili veliku priliku - čelnici najvećih stranaka nisu iskoristili poziv Dnevnika Nove TV: "Ja sam jedva čekao" Andrej Plenković "Cilj je jasan" Plenković o Turudiću: "Boljeg kandidata nije bilo. Privatne poruke puštaju DORH ili policija"

"Spominju se i Aladrović i Milošević, to je indikativan tajmning. Očekujem da svi potvrdimo da DORH i pravosuđe nisu pod HDZ-ovom šapom, ali očito imaju svoj razlog za ovakvu dramatičnu žurnost. Očekujem od DORH-a da obavijesti javnost što je ovako žurno. Pozivam šeficu DORH-a da objasni što je tako žurno da se uhiti ministar. Vjerujem da će, ako imaju, pokazati čvrste dokaze. Meni djeluje nerazmjeran ovaj potez s obzirom na predmet o kojem se radi. Ali siguran sam da rade zakonito i nepristrano, pa neka o tome i obavijeste javnost", rekao je.

"Ovaj tajmnig, nakon ovakvog spektakularnog tjedna nije neutralan. On stavlja nešto drugi u fokus - ministra koji radi sasvim drugi posao za nešto što je provodio u doba kad je to bilo", dodao je, a da je trenutak uhićenja neobičan, ponovio je Andrej Plenković nekoliko puta. 

O svemu se oglasila i prozvana Zlata Hrvoj-Šipek

"Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, kao ni dosad, neće komentirati izjave predsjednika Vlade Republike Hrvatske", stoji u priopćenju.

"Nadležno državno odvjetništvo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, poduzima svoje radnje, sukladno zakonima.Slijedom navedenog, kada se za to ostvare zakonom propisni uvjeti, nadležno državno odvjetništvo će dati javnosti relevantne informacije", naveli su. 

Podsjetimo, jutros je odjeknula vijest da istražitelji češljaju kuću ministra Darka Horvata koji je kasnije i uhićen. Spominjali su se neki drugi članovi Vlade, ali i bivši ministar. DORH se službeno još nije očitovao.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene