Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavašev suokrivljenik bit će premješten u zagrebačku bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac osječkoga Županijskog suda Mario Kovač dao je suglasnost da se Mirka Sivića, jednoga od sedmorice okrivljenika za ubojstva srpskih civila na obali Drave, koji štrajka glađu i ne uzima terapiju, premjesti u zagrebačku Zatvorsku bolnicu zbog pogoršanja zdravlja, izvijestio je danas Sud.

U priopćenju za javnost navodi se kako je suglasnost dana na temelju podneska Uprave za zatvorski sustav osječkoga Zatvora. Uprava navodi da Sivić od 18. prosinca opet štrajka glađu, da je prestao uzimati i liječničku terapiju, zbog čega mu se 6. siječnja bitno pogoršalo zdravstveno stanje, kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalba na 82 stranice Glavaš iz BiH poslao žalbu na presudu za 'selotejp' i 'garažu' Slika nije dostupna Nepravomoćna presuda Glavaš osuđen na deset godina zatvora!

Okrivljenik Sivić je tijekom istražnog postupka već jednom štrajkao glađu. Počeo je 20. studenoga prošle godine, a prekinuo 12. prosinca, kada je počeo uzimati zatvorsku hranu i propisanu liječničku terapiju.

Stručni liječnički konzilij osječke Kliničke bolnice (KBO), koji
prati zdravstveno stanje osumnjičenika za ubojstva civila u Osijeku Branimira Glavaša, izvijestio je danas da je zbog bolova u prsištu Glavaša jutros pregledao kardiolog. U priopćenju za javnost objavljenom na internetskoj stranici KBO-a kaže se da je nakon uobičajenog pregleda, laboratorijskih pretraga i EKG-a, isključen infarkt miokarda, a kardiolog je odredio daljnju terapiju i praćenje stanja.

Pacijent aktivno sudjeluje u liječenju te uz infuziju, kojom prima hranu i lijekove, u minimalnim količinama uzima nekoliko žlica tekuće hrane dnevno, navodi se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene