Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako mu otac ne poštuje zakon

Glavašev sin od jeseni je sudac porotnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš ne mari za hrvatske zakone i zakonodavstvo, no njegov 20-godišnji sin Filip Glavaš, postat će sudac porotnik Općinskog suda u Osijeku od jeseni.

Glavaš mlađi na tu je novu dužnost imenovan je 7. srpnja, prihvaćanjem prijedloga Odbora za izbor i imenovanja, od strane osječkog Gradskog vijeća. Ono što je posebno zanimljivo jest kako je Glavašev sin imenovan na navedenu dužnost unatoč zakonskoj prepreci. Naime Zakon o sudovima, u članku 96., ne dozvoljava imenovanje pripadnika političkih stranaka na mjesto suca i suca porotnika, piše Jutarnji list, a Filip Glavaš je pripadnik HDSSB-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Plaća iza rešetaka Sabor traži da Glavašu ukinu tužbu kojom traži plaću Slika nije dostupna Odluka s vrha Branimiru Glavašu i službeno oduzeta sva odličja

Nije to sve, jer Glavaš mlađi je prošle godine u svibnju zapalio zastavu HDZ-a zbog nepravomoćne presude od 10 godina zatvora njegovom ocu, a taj je čin napravio u Belišću, na stranačkom skupu HDSSB-a. 'Bez obzira na posljedice, čin paljenja zastave bih ponovio', izjavio je Filip Glavaš, a iako članak 131. Zakona o sudovima kaže kako za suca porotnika može biti imenovan punoljetni hrvatski državljanin, dostojan obnašanja dužnosti suca porotnika, Glavaš mlađi svojim primjerom to i ne dokazuje.

Bilo kako bilo, on će od jeseni biti dio porote optuženicima kojima će se suditi na Općinskom sudu u Osijeku.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene