Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novoizabrani saborski zastupnik i optuženik za ratne zločine u Osijeku 1991. godine, Branimir Glavaš, u teškom je zdravstvenom stanju prebačen u KB Dubrava.


Nakon više od mjesec dana odbijanja hrane i ispijanja samo vode, Glavaš je poslijepodne iz zatvorske prebačen u bolnicu u Dubravu. 

Vezani članci Slika nije dostupna Utvrđuje se uzrok smrti mladića pronađenog u KBC Rijeka Slika nije dostupna Glavaš i dalje štrajka glađu

Stanje mu je navodno kritično, a u zatvorskoj bolnici nema dovoljno opreme kojom bi ga se moglo vratiti u život prisilnim hranjenjem. Doznajemo kako će u bolnici u Dubravi režim posjeta biti jednak zatvorskom što znači osim odvjetnika Glavašu ne može nitko. 

Prema riječima Ante Madunića, njegovog odvjetnika, Glavaš, koji štrajka glađu 35 dana i živi 'samo na vodi', u teškom je stanju i od danas je na Intenzivnom odjelu KB-a 'Dubrave'.

Njegov drugi odvjetnik, Veljko Miljević, kaže kako je Glavaševo stanje kritično.

- Njegovo zdravstveno stanje već je nekoliko dana vrlo loše, no danas je postalo alarmantno i sudac je odlučio da ga se iz bolnice za osobe lišene slobode prebaci u KB Dubrava. Njegovo stanje je vrlo kritično, kaže Miljević. 

Sudsko vijeće zagrebačkoga Županijskog suda odbilo je prošli tjedan zahtjev obrane Branimira Glavaša da ga se pusti iz pritvora nakon što je iznio svoju obranu na suđenju u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' za zločine nad srpskim civilima u ratnom Osijeku.

Glavaševi branitelji tražili su da se Glavašu dopusti obrana sa
slobode uz mjere opreza kao i u slučaju generala Rahima Ademija.