Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš u bolnici u vrlo kritičnom stanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani saborski zastupnik i optuženik za ratne zločine u Osijeku 1991. godine, Branimir Glavaš, u teškom je zdravstvenom stanju prebačen u KB Dubrava.

Nakon više od mjesec dana odbijanja hrane i ispijanja samo vode, Glavaš je poslijepodne iz zatvorske prebačen u bolnicu u Dubravu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U KB-u Sestara milosrdnica otvoren Referentni centar za glaukom Slika nije dostupna Glavašu popucale vene

Stanje mu je navodno kritično, a u zatvorskoj bolnici nema dovoljno opreme kojom bi ga se moglo vratiti u život prisilnim hranjenjem. Doznajemo kako će u bolnici u Dubravi režim posjeta biti jednak zatvorskom što znači osim odvjetnika Glavašu ne može nitko. 

Prema riječima Ante Madunića, njegovog odvjetnika, Glavaš, koji štrajka glađu 35 dana i živi 'samo na vodi', u teškom je stanju i od danas je na Intenzivnom odjelu KB-a 'Dubrave'.

Njegov drugi odvjetnik, Veljko Miljević, kaže kako je Glavaševo stanje kritično.

- Njegovo zdravstveno stanje već je nekoliko dana vrlo loše, no danas je postalo alarmantno i sudac je odlučio da ga se iz bolnice za osobe lišene slobode prebaci u KB Dubrava. Njegovo stanje je vrlo kritično, kaže Miljević. 

Sudsko vijeće zagrebačkoga Županijskog suda odbilo je prošli tjedan zahtjev obrane Branimira Glavaša da ga se pusti iz pritvora nakon što je iznio svoju obranu na suđenju u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' za zločine nad srpskim civilima u ratnom Osijeku.

Glavaševi branitelji tražili su da se Glavašu dopusti obrana sa
slobode uz mjere opreza kao i u slučaju generala Rahima Ademija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene