Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš sposoban za sutrašnji nastavak suđenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš sposoban je sudjelovati u nastavku suđenja za ratne zločine u Osijeku 1991. i sutra bi se trebao pojaviti u sudnici zagrebačkog Županijskog suda, doznaje se na sudu.

Glasnogovornika suda Krešimir Devčić izvijestio je da su liječnici vještaci po nalogu suca Željka Horvatovića poslijepodne pregledali Glavaša u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici i utvrdili su da je raspravno sposoban te da može sutra doći na nastavak suđenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASKOL U STRANCI IZVANREDNA PRESICA VODSTVA HDSSB-a "Nemojmo se dijeliti i ulaziti u bratoubilačke ratove" Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam"

Naime, Glavaš je jučer protiv svoje volje prebačen u Kliničku bolnicu Dubrava, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja uslijed dugotrajnog štrajka glađu. 

No, danas je vraćen u zatvorsku bolnicu, a sudac
Horvatović, koji vodi suđenje protiv Glavaša i šestero suoptuženika u slučajevima "garaža" i "selotejp", odlučio je u Svetošimunsku uputiti liječnike vještake da utvrde je li Glavaš raspravno sposoban.

Kako je Glavaš dolaskom u KB Dubrava osim hrane prestao uzimati i vodu, liječnički konzilij jutros je zaključio da njegov život nije vitalno ugrožen te da bi bila veća šteta po njegovo zdravlje kada bi ostao u bolnici i nadalje odbijao uzimati vodu, zbog čega je i odlučeno da ga se prebaci natrag u Svetošimunsku.

U sutrašnjem nastavku suđenja Glavašu i šestero suoptuženika za ratni zločin u slučajevima "selotejp" i "garaža" očekuje se nastavak iznošenja obrane optuženika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene