Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Glavaš se na kućnom liječenju priprema za obranu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš, koji je u subotu, 10. veljače, iz osječke Kliničke bolnice pušten na kućno liječenje, nalazi se u svom stanu, gdje se oporavlja i priprema za obranu na zagrebačkom i osječkom sudu, u slučajevima "garaža" i "selotejp", izvijestio je Glavašev odvjetnik Marko Dumančić na konferenciji za novinare.

Zbog zaštite svoje privatnosti i zdravlja i na preporuku liječnika, a i zbog sudskog postupka, Branimir Glavaš ne izlazi u javnost, već se preko svojih odvjetnika priprema za istražna ročišta, koja su na osječkom Županijskom sudu zakazna za 14. veljače, a na Zagrebačkom 19. i 20. veljače, kojima neće biti nazočan, kazao je Dumančić.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

Dodao je kako je uvjeren da će odvjetnički tim Branimira Glavaša u kojemu su, uz Dumančića, još Dražen Matijević i Ante Madunić pred Sudom dokazati Glavaševu nevinost.

Pred istražnim sucem Županijskog suda u Zagrebu Zdenkom Posavcem bit će saslušano još 20 svjedoka obrane, a osječkom istražnom sucu Mariju Kovaču predloženo je 10-ak svjedoka. Dumančić je istaknuo kako vjeruje da nakon provedene istrage neće biti razloga za pokretanje optužnog prijedloga.

Na upit postoji li mogućnost da se za Branimira Glavaša ponovno odredi pritvor, Dumančić je rekao da istražni suci o tom prijedlogu mogu raspravljati samo ako Državno odvjetništvo podnese zahtjev, no da za to nema razloga.

Branimir Glavaš je u osječkoj Kliničkoj bolnici bio od 2. prosinca prošle godine, kada je zbog teško narušenog zdravlja 37-dnevnim štrajkom pušten iz zatvorske bolnice u Zagrebu, nakon što je sudac Posavec prekinuo istragu u tzv. slučaju "garaža" i ukinuo pritvor.

Medicinski vještaci, koje su imenovali zagrebački i osječki istražni sudac, prošli su tjedan ocijenili da je Glavaš procesno sposoban, ali ne preporučuju ponovno određivanje pritvora, kao ni sudjelovanje na ročištima zbog neuroloških problema.

Također su, umjesto bolničkog, preporučili kućno liječenje.
Danas sam popio kavu sa svojim branjenikom i samo smo kratko razgovarali o obrani jer se Glavaš još uvijek na preporuku liječnika ne smije previše psihički zamarati, kazao je Dumančić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene