Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš prebačen u zatvorsku bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš je zbog štrajka glađu sinoć prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu, doznaje se od njegova branitelja i glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda na kojemu se protiv Glavaša vodi istraga.

"Branimir Glavaš sinoć je iza 19 sati na preporuku liječnika prebačen u zatvorsku bolnicu iz preventivnih razloga jer je riječ o pritvoreniku koji je dijabetičar, a budući da štrajka glađu postoji opasnost za njegovo zdravlje", kazao je glasnogovornik zagrebačkog suda Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glavaš u bolnici u vrlo kritičnom stanju Slika nije dostupna Glavaš krenuo u Zagreb

Jedan od Glavaševih branitelja odvjetnik Ante Madunić kazao je da je prebacivanje u bolnicu zatražio zatvorski upravitelj koji se prije toga konzultirao sa zatvorskom liječnicom.

"Ona je ocijenila da je dobro da Branimir Glavaš bude u bolnici kako bi mu se moglo kontrolirati zdravstveno stanje uz potrebne liječnike nalaze", kazao je Madunić. Najavio je da će posjetiti Glavaša, te dodao kako je poseban problem što osim odbijanja hrane njegov branjenik gotovo uopće ne uzima tekućinu.

"Bojim se za tatu jer mi je jučer više puta ponovio, sine to radim zbog tebe, jer ne želim da živiš sa stigmom da ti je tata ratni zločinac jer ja to nisam", kazao je Glavašev sin Filip koji je jučer posjetio oca zajedno s osječkim gradonačelnikom Antom Đapićem.

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović nije bio
dostupan za izjavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene