Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda odbilo je prijedlog da se Branimiru Glavašu ukine pritvor, što su prošli tjedan zatražili njegovi odvjetnici.

Obrazlažući svoju odluku, da Glavaša i druge optuženike zadrži u pritvoru, Izvanraspravno vijeće je istaknulo da im se na teret stavljaju najteži zločini, a to su protuzakonito zatvaranje, mučenje i ubijanje civila, izjavio je glasnogovornik Suda Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Selotejp' Getoš Magdić opovrgnula sudjelovanje u ratnim zločinima Slika nije dostupna Getoš Magdić bolesna Odgođeno suđenje Glavašu

'Posebno se ističe da je svrha te pritvorske mjere da se osoba, za koju postoji osnovana sumnja da je počinila radnje koje izazivaju posebnu moralnu osudu, ne zadrži na slobodi jer bi to moglo utjecati na javnost kod koje bi se izazvala sumnja u povjerenje u sudbenu vlast', navodi se u obrazloženju odluke o produljenju pritvora.

Devčić ističe kako se protiv te odluke optuženici mogu žaliti Vrhovnom sudu.

Osim za Branimira Glavaša pritvor je produljen i Ivici Krnjaku,
Gordani Getoš-Magdić, Mirku Siviću, Dini Kontiću, Tihomiru Valentiću i Zdravku Dragiću.

Kao i kod Glavaša pritvor im je produljen zbog posebno teških okolnosti djela za koje se terete.

Glavaš i ostali optuženi su za ubojstva srpskih civila na obali Drave u Osijeku 1991. u tzv. slučaju 'selotejp'. Zbog toga se od 17. travnja nalaze u osječkom pritvoru.

Odlukom Vrhovnog suda suđenje je prebačeno s osječkog na
zagrebački Županijski sud na kojemu se protiv Glavaša vodi i postupak u tzv. slučaju 'garaža' pod optužbom da je 1991. u Osijeku, kao sekretar za narodnu obranu, naredio likvidaciju srpskog civila, da nije spriječio zlostavljanje i ubijanje zarobljenika te da je i sam sudjelovao u nekima od takvih zločina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene