Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš i dalje štrajka glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš koji se od 10. svibnja nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, danas 20. dan odbija hranu, liječničke preglede i lijekove, izvijestio je Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

Rožac je izjavio kako je danas dobio informaciju iz Uprave za
zatvorski sustav u Zagrebu da je proširen liječnički konzilij koji
prati zdravstveno stanje Branimira Glavaša, bez obzira što on odbija i preglede i bilo kakve lijekove, jer je procijenjeno da mu je danas zdravstveno stanje pogoršano.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Branitelj se vratio na Trg Ravnateljica Hitne: Po branitelja-štrajkaša glađu došao je prvi slobodan tim Slika nije dostupna Beogradski vojni sud 1992. EKSKLUZIVNO - Optužnica protiv Šeksa

U tim je ušao vanjski liječnik internist dr. Izet Aganović, kazao je Rožac.

Upraviteljica Zatvorske bolnice u Zagrebu u ponedjeljak je
izvijestila Županijski sud u Osijeku da je Glavaševo psihičko stanje bez bitnijih promjena u odnosu na 10. svibnja kada je došao u zatvorsku bolnicu, te kako tvrdi da se dobro osjeća, rekao je glasnogovornik osječkog suda Rožac.

Od ostalih šest okrivljenika u slučaju "seletejp" koji su u osječkom zatvoru stupili u štrajk glađu 30. travnja, "prema informacijama koje imam, većina je prekinula štrajk, a detaljne informacije ću imati kada ih dobijem iz Uprave za zatvorski sustav u Osijeku", kazao je Rožac,

Dodao je kako je danas obaviješten da je iz Kliničke bolnice Osijek u osječki zatvor prebačena Gordana Getoš Magdić, koja se u bolnici nalazila od 19. ožujka kada je operirana zbog zapletaja slijepog crijeva.

Na upit kada će sudsko vijeće odlučivati o prigovoru Glavaševih odvjetnika na optužnicu koju je 16. travnja protiv Glavaša i ostalih šest okrivljenika u slučaju "selotejp" podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, Rožac je rekao da će to biti sljedeći tjedan.

Nezavisni saborski zastupnik Braninimir Glavaš u osječkom je zatvoru od 17. travnja, u štrajk glađu stupio je 27. travnja, nezadovoljan radom hrvatskog pravosuđa i zbog toga što mu se ne omogućava obrana sa slobode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene