Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš doveden na saslušanje svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš, koji štrajka glađu od pritvaranja zbog istrage u kojoj ga se tereti za ratni zločin nad osječkim civilima 1991. jutros je iz zatvorske bolnice prevezen na zagrebački Županijski sud.

Glavaša je iz Bolnice za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici na Županijski sud dovela pravosudna policija, nakon što su ga liječnici jutros pregledali i odlučili udovoljiti njegovu zahtjevu da prisustvuje saslušanju svjedoka pred istražnim sucem Zdenkom Posavcem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fehir sutra u ulozi krunskog svjedoka Slika nije dostupna Fehir od osumnjičenika postao krunski svjedok

Glavaš je u zgradu Županijskog suda na Zrinjevcu doveden na stražnji, kolni ulaz, nešto iza devet sati, a okupljeni novinari i fotoreporteri nisu ga mogli vidjeti niti fotografirati.

Kako se neslužbeno doznaje sudac Posavec danas bi trebao saslušati dvojicu svjedoka.

Na saslušanje je došao i Glavašev suosumnjičenik Krunoslav Fehir, koji se brani sa slobode. Fehir je pred istražnim sucem priznao zločin i Glavaša optužio kao nalogodavca ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku.

U zatvorsku bolnicu Glavaš je na preporuku liječnika prebačen 31. listopada jer je od pritvaranja u zagrebačkom Remetincu, četiri dana ranije, štrajkao glađu.

Glavaša tužiteljstvo tereti da je osobno naredio zlostavljanje i
ubojstvo srpskih civila Čedomira Vučkovića i Đorđa Petkovića te mučenje troje srpskih civila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene