Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milinović spreman slušati, ali...

'Glavarine od 21 posto nisu moguće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je danas da je spreman ponovno se sastati s predstavnicima Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i saslušati njihove prijedloge, ali pregovarati može samo sa službenim predstavnicima obiteljske medicine pri Hrvatskoj liječničkoj komori i Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Milinović je izjavio da liječnici obiteljske medicine već u siječnju mogu zaraditi između sedam i deset posto više glavarine, no 'zahtjevi Koordinacije za povećanjem glavarina od 21 posto su nemogući'.

Pročitajte i ovo Danijel Šota Stanje na Hitnoj Je li slučaj malog Gabrijela potaknuo mjerodavne da se trgnu? Predsjednik sindikata hitne pomoći kaže: "Nije se baš puno pomaknulo" Slika nije dostupna Ignoriraju se stvarni problemi Hrvatski liječnici: Reforma zdravstva u Hrvatskoj ne postoji

Ministar je ponovio kako je primarna zaštita u ovoj godini dobila devet posto više novca, u sklopu čega je liječnicima obiteljske medicine namijenjeno 210 milijuna kuna više za održavanje usluge na sadašnjoj razini. Najavio je i ulaganje u opremu, za što je u 2009. osigurano pet milijuna kuna.

Milinović je ponovio kako će učiniti sve da se sve ono što se trenutačno događa 'ne prelama preko leđa pacijenata', te je najavio i mogućnost da se, bude li potrebno, skrb o pacijentima prebaci i bolničkim specijalistima, koji bi mogli propisivati lijekove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene