Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ neće imati unutarstranačke izbore, rekao je u Čakovcu potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Jarnjak, koji je danas posjetio međimursku županijsku organizaciju stranke.


'Stranka je imala unutarstranačke izbore i, umjesto da se bavi sama sobom, priprema se za parlamentarne izbore, koji će se održati krajem sljedeće godine', rekao je na konferenciji za novinare Jarnjak, dodavši da su glasine o izborima unutar HDZ-a pokušaj spina koji, naglasio je, neće uspjeti.

Vezani članci Slika nije dostupna Mesić: Transkripte su prije mene 'češljali' Jarnjak, Šeks i M. Tuđman Slika nije dostupna HDZ šuti o napadu na glasnogovornika Vlade

Potpredsjednik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak nakon posjeta županijskih organizacija u Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji, dobio je sliku stanja i u međimurskom HDZ-u.

Vrlo je zadovoljan viđenim jer, kako je rekao, osim što su postignuti dobri rezultati na prijašnjim lokalnim izborima, međimurski HDZ-ovci dobrano rade na programima za sljedeće parlamentarne izbore, čime se, kazao je, uklapaju u nacionalnu sliku priprema za izbore na dulji rok.

Obećavši pomoć s državne razine pri dobivanju i realizaciji projekata, izrazio je zadovoljstvo radom županijske, ali i gradskih te općinskih organizacija, kao i Mladeži HDZ-a koja ima velik broj članova.

Predsjednik međimurskog HDZ Vladimir Ivković kritizirao je aktulanu vlast u Županiji koju čini koalicija SDP-HSS-HSU i HNS nazvavši je demagaškom. Ta vlast ne samo da ne provodi nikakve projekte za razvoj Međimurja, već se na njih ni ne javlja, niti pokazuje interes da bi se privukao novac koji država nudi, rekao je Ivković.

HDZ-ova saborska zastupnica iz 3. izborne jedinice Sunčana Glavak predstavila je tri lokalna projekta za koje su se, kako je naglasila, izborili 'oni, kad to već nije učinala aktualna županijska vlast'. Radi se o sjevernoj obilaznici Čakovca, južnoj obilaznici Nedelišća te premještanju graničnog prijelaza u Murskom Središću, što smatra dokazom da Vlada Republike Hrvatske usprkos poteškoćama ima razumijevanja za projekt koji su potrebni Međimurskoj županiji. (Hina)