Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije udruga

'Glas razuma': Ustavni sud donio je političku odluku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Glas razuma - pokret za sekularnu Hrvatsku, ocijenila je odluku Ustavnog suda o ukidanju zdravstvenog odgoja 'političkom odlukom' i izrazila iznenađenje brzinom njezina donošenja.

'Po nama je to politička odluka Ustavnog suda koji je ocijenio, kako je rekao sudac Mato Arlović, da nije poštivano pravo rodtelja da odlučuju o odgoju djece. Odlučuju li roditelji i o drugim sadržajima, biologiji, matematici, fizici?", rekao je predstavnik "Glasa razuma" Željko Peratović.

Ustvrdio je kako se 'išlo na ruku klerikalnim udrugama i njihovoj kampanji protiv zdravstvenog odgoja'.

'Ustavni je sud podlegao pritiscima, ne mislimo da je to odluka oko koje bi trebali odlučivati roditelji, pogotovo ne oni koji su izloženi takvoj kampanji kakvu su provodili Katolička crkva i njezine udruge', rekao je Peratović.

Istaknuo je kako je i Ustavni sud, pod njihovim utjecajem, očito zauzeo stav da se radi o svjetonazorskom, ideološkom pitanju, iako je sporni 4. modul zdravstvenog odgoja, kako smatra Peratović, utemeljen na znanstvenim činjenicama.

Pročitajte i ovo Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

>> Ovo su dijelili novinarima na Jovanovićevoj pressici!

'Također smo iznenađeni ekspresnošću donošenja odluke o ukidanju zdravstvenog odgoja', rekao je Peratović. Podsjetio je da je udruga Protagora prije par godina dala na ocjenu ustavnosti međudržavne ugovore Hrvatske s Vatikanom, a Ustavni sud do danas nije donio nikakvo rješenje.

>> Udruge nakon odluke Ustavnog suda: 'Neka Jovanović i Filipović podnesu ostavku'

'S druge strane predsjednik udruge 'Vigilare' Krešimir Miletić već sinoć je imao informaciju kakva će biti odluka Ustavnog suda',  rekao je Peratović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene