Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nametanje ispiranja mozga

Glas Koncila: Vladajuća politika ne želi priznati marijansko većinsko lice Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katolički tjednik 'Glas Koncila' u komentaru novog broja osvrće se na medijska izvrtanja, konstruiranja i nekorektna interpretiranja pojedinih stavova iznesenih u propovijedima na Veliku Gospu.

U komentaru 'Nametanje 'ispiranja mozga'' glavni urednik Ivan Miklenić piše da je proslava Velike Gospe očitovala vjerničko, katoličko i marijansko većinsko lice suvremene Hrvatske, koje vladajuća politika i glavna struja javnoga mnijenja ne želi s jedne strane ni priznati, niti poštovati, a s druge strane želi ga svim sredstvima mijenjati i potiskivati iz javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna komentirao neugodan trenutak Vučić o smijehu prevoditelja nakon njegova govora u UN-u: "Nismo šaka zobi koju može svatko pozobati" Marin Strmota zabrinjavajući rezultati Demograf Strmota o popisu stanovništva: "Upadamo u 10 najstarijih zemalja na svijetu. Izumiremo, nestajemo..."

'Dok je ta hrvatska vjernička većina dobronamjerna, tolerantna i spremna na suživot i dijalog s onima koji drugačije misle i osjećaju, opet su se vrlo snažno u medijima oglasili predstavnici manjine u hrvatskom društvu te svim silama traže i izmišljaju incidente, nameću osporavanja i daju svoje instrukcije', ističe i dodaje kako se instrukcijama 'ispiranje mozga' želi predstaviti i nametnuti kao objektivno informiranje.

'Pojava tih instrukcija vjerojatno nije slučajna, jer je javnosti poznato da je na jedinom javnom servisu - usred ljeta došlo do smjene kadrova, kao da je sada druga polovica 1945. godine, no kreatorima glavne struje javnoga mnijenja ni to nije dovoljno, pa žele nametnuti svoj pristup informiranju', napominje komentator.

>> Glas koncila: Imamo li korumpiranu vladu?

Smatra da je ovogodišnja proslava Velike Gospe, odnosno svetkovine Marijina uznesenja na nebo, još jednom očitovala da je hrvatski narod većinski marijanski narod i da je apsolutno opravdano taj katolički blagdan i državni blagdan.

'Progovorili su propovjednici i o suvremenim zloporabama moći, vlasti, znanosti, o nepoštovanju naravi i njezinih zakonitosti... Stali su propovjednici otvoreno u zaštitu ljudskoga života, dostojanstva svakoga čovjeka, osobito najslabijega i učili vjernike da suvremeni zakoni više nisu u skladu s univerzalnim vječnim vrednotama i etičkim načelima te zato vjernici trebaju slijediti svoje vjerske istine i katolički, univerzalni moral...', napominje i dodaje: 'Sve u svemu, proslava Velike Gospe očitovala se kao niz neviđenih, jedinstvenih, mirnih, dostojanstvenih okupljanja, koja su pokrenula mnoštva veća od ikakvih sportskih, kulturnih ili ikakvih drugih događanja u današnjoj Hrvatskoj'.

Miklenić upozorava kako činjenica da su (nad)biskupi kritički javno progovorili o Zakonu o medicinski pomognutoj oplodnji nipošto ne znači izlazak na područje politike, niti politiziranje, jer pitanje zaštite ljudskoga života i zaštite dostojanstva svakoga čovjeka u svakoj fazi od časa začeća do naravne smrti nipošto nisu politička nego esencijalna etička pitanja.

'Stvarnost da se danas politika, ne samo u Hrvatskoj, usuđuje dovoditi u pitanje univerzalna etička načela te nametati nekakvu proizvoljnu, novu, pozitivističku (anti)etiku - znak je za uzbunu, jer se time politika nasilno širi i nameće na područjima koja nisu njoj niti svojstvena, niti primjerena, već ona zlorabi svoju moć i uzurpira donošenje odluka na koje nema pravo', kaže se u komentaru.

Kad Katolička crkva po svojim predstavnicima podsjeća i upozorava na tu zloporabu moći, na tu uzurpaciju prava koja politici nisu svojstvena, kako napominje komentator, onda Crkva ne ulazi u politički ring, niti se svrstava stranački - politički već služi očuvanju zajedničkoga dobra čitavoga čovječanstva - ljudskome životu. Svaka politika koja ne poštuje univerzalne etičke vrednote i principe nužno završava u prolijevanju nevine ljudske krvi, navodi se, uz ino, u komentaru. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene