Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz stranke GLAS u petak su izrazili žaljenje zbog odluke stranke Pametno o prekidu daljnje suradnje s potencijalnim partnerima na stvaranju tzv. "Amsterdamske" koalicije, te poručili kako će dati priliku IDS-u da pitanje Ivana Jakovčića prvo riješi unutar stranke.


Iz Pametnog su jutros priopćili da zbog neslaganja oko Uljanika izlaze iz Amsterdamske koalicije koju su činili s GLAS-om i IDS-om. Neprihvatljivo im je to što je, kažu, IDS-ov europarlamentarac Ivan Jakovčić primao novac od tvrtke u vlasništvu Danka Končara, jer je to izravni sukob interesa.

Vezani članci Konferencija za medije Kluba zastupnika GLAS-a GLAS traži da se osobama u samoizolaciji plati puna naknada Slika nije dostupna Nove nevolje u koaliciji: Jakovčić tuži Ministarstvo graditeljstva

Odlučili već na prvom problemu, odnosi u koaliciji nemaju samo svijetle trenutke

"Žao nam je što su kolege iz Pametnog donijele ovakvu odluku na prvom problemu koji je među partnerima nastao. Partnerski odnosi u koaliciji nemaju samo svijetle trenutke i često su bremeniti neslaganjima i različitim mišljenjima. Osim toga vrijednost stranaka u koaliciji je i u načinu na koji rješavaju međusobne probleme", poručili su iz GLAS-a u priopćenju.

Vezano za slučaj Uljanik i poziciju Ivana Jakovčića, ističu da je GLAS na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva stranke otvorio pitanje kandidature Ivana Jakovčića kao kandidata za europske izbore, te su dogovorili kako će dati priliku IDS-u da to pitanje prvo riješi unutar stranke.

"Mislimo da je to korektno ako ste s nekim u partnerskom odnosu i vjerujemo da će kolege iz IDS-a donijeti ispravnu odluku", navode.

GLAS ostaje dosljedan na okupljanju oporbe lijevog centra

Najavljuju da će u svom daljnjem političkom djelovanju i dalje biti dosljedna opozicijska stranka koja će nastaviti raditi na okupljanju oporbe lijevog centra, "jer samo uključivost svih oporbenih stranaka i njihovo okupljanje može predstavljati branu rastućem desnom radikalizmu i modelu ortačkog kapitalizma koji Hrvatsku vuku na dno Europske unije".

"GLAS ostaje otvoren i uključiv prema svima koji su spremni svoje interese potisnuti u drugi plan kako bi se Hrvatskoj omogućila šansa izbora boljih i održivih rješenja od politike koju predstavlja i simbolizira HDZ", ističu u priopćenju. (Hina)