Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sjevernom djelu općine Šestanovca čopor gladnih vukova zaklao je jučer 22 ovce u vlasništvu Jerka Smilovića iz Katuna.


Vukovi su napali u sumrak, kada se dio ovaca, unatoč nazočnosti pastira, odvojio od ostatka stada. To su odmah iskoristile gladne zvijeri te su u samo dvadesetak minuta zaklali većinu odlutalih ovaca. Vidjevši da mu dio stada nedostaje, pastir je krenuo u potragu. Ubrzo je pronašao ostatke nesretnih životinja razbacanih pedesetak metara uokolo.

Vezani članci Vukovi, ilustracija - 3 U okolici Sinja mještani strahuju od napada vukova: "Dolaze baš uz sam rub kuće, napadaju stoku, pse, sve živo" Velebit bogat divljači - 3 Kamere stigle i na Velebit: Pogledajte prizore koje prosječni posjetitelj našeg najmlađeg nacionalnog parka ne može vidjeti

Šteta se procjenjuje na 15 tisuća kuna. Kako je rekao vlasnik ovaca, tako jeziv prizor još nije vidio. I prije su vukovi napadali nezaštićene životinje, ali ovakav pokolj nije zapamćen na ovom području, rekao je Jerko Smilović. Mjesto na kojem su vukovi poklali ovce obišao je i lovni inspektor iz Omiša Damir Bosiljevac.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju