Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lika i Gorski kotar

Naša kamera u akciji policije pomoći nemoćnima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Lici i Gorskom kotaru vrijeme je posljednjih tjedana dosta zakompliciralo život. No ni u najgorim danima oni najstariji nisu ostali bez potrebne skrbi.

 Samo u okolici Vrbovskog 150 starijih i nemoćnih osoba svakodnevno obilaze geronto-domaćice koje im donose drva, namirnice i lijekove, a po potrebi i obavljaju kućanske poslove. Kada se s osobnim vozilima ne može stići do udaljenih sela  u pomoć priskače policija.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

Šest hrabrih žena po buri i hladnoći i ovih dana obilazi stare i nemoćne po raštrkanim selima sjevernog dijela Gorskoga kotara. Za njih više od 150 one su najčešće jedino društvo.

U 42 sela u okolici Vrbovskoga nemoćni i stari jedva čekaju njihov dolazak. 'Kad vidim da se naše bakice tako vesele kad mi dođemo onda smo i mi nekako zadovoljni, unatoč snijegu i ralicama', kaže Marina Kasun, gerontodomaćica.

'Izuzetno dobra suradnja'

U vrijeme kada bura stvara zapuhe i snijeg nemilice pada  u pomoć priskače policija. 'Gdje oni ne mogu doći sa svojim vozilima ili nisu opremljeni mi ih prevezemo, znači imamo izuzetno dobru suradnju', tvrdi Ivica Brozović , kontakt policajac PP Vrbovsko.

Sutra ova radišna ekipa ponovno ide na teren i ništa ih neće spriječiti. Znaju da ih na kraju puta čekaju usamljene duše kojima treba pomoći i uputiti pokoju toplu riječ u ove hladne zimske dane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene