Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorena knjiga sućuti

"Praljak nas je pozvao da se borimo jer ćemo inače doživjeti istu sudbinu kao on"

Ljubo Ćesić Rojs (Foto: Dnevnik.hr)
Ljubo Ćesić Rojs (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ljubo Ćesić Rojs (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Knjiga sućuti za generala Slobodana Praljka otvorena je u petak u prostoru Hrvatskoga generalskog zbora (HGZ) u Zagrebu.

U knjigu su se upisali članovi Hrvatskoga generalskog zbora na čelu s predsjednikom HGZ-a generalom Pavlom Miljavcem i tajnikom HGZ-a generalom Marinkom Krešićem.

Pročitajte i ovo Ljubo Ćesić Rojs Tko je izbacio, izbacio je Kulminirao sukob u Generalskom zboru: Rojs tvrdi da su ga izbacili, Zbor objasnio da su protiv anarhije Slika nije dostupna prekipjelo mu Rahim Ademi napustio Hrvatski generalski zbor: "Postupili su kao da sam četnički general"

Uz ostale u knjigu sućuti upisali su se i generali Ljubo Ćesić Rojs, Željko Glasnović, Mirko Norac i Željko Šiljeg.

Počast generalu Praljku upisom u knjigu dali su i bivši potpredsjednik Vlade demokratskoga jedinstva Zdravko Tomac te saborski zastupnici Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović.

"Trebao je biti hrabar i inteligentan da to izvede. Očito je to pripremao jer nije htio tu stigmu ratnog zločinca", rekao je Miljavac.

Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora, također se upisao u knjigu žalosti. "Mislim da hrvatski narod nikad neće zaboraviti uspomenu na generala Praljka i visoko moralni čin nesuglasja s nepravdom. I zbog toga se duboko klanjam njegovoj viteškoj časnoj uspomeni", rekao je Bebić.

Željko Šiljeg, umirovljeni general HVO-a poručio je kako je Praljak pokazao časnost.

"Kao težak gubitak za budućnost, ali i ipak i kao pobjedu njegovu osobnu i pobjedu svih nas jer je pokazao svoju časnost, s jedne strane, a dao nam poruku", poručio je Šiljeg.

"To je dokaz da ga je prisililo jer nije mogao dokazati svoje poštenje koje je branio čitav život", poručio je umirovljeni general Marinko Krešić

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs kazao je kako je Praljak pozvao sve da se bore jer će inače "doživjeti istu sudbinu kao on".

Osjećaji i poruke mogu se upisati od petka svakoga dana od 11 do 19 sati.

U srijedu 6. prosinca upisivanje u knjigu žalosti bit će moguće od 11 do 17 sati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene