Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerili smo

Gdje se najjeftinije može otići u zadnji tren?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspjeh turističke sezone boje se predviđati i oni koji od turizma žive. Uskrsni praznici su pred vratima, a prvi turisti već su u Hrvatskoj.

Gosti imaju još vremena za last minut rezervacije, koje su u krizno vrijeme osobito popularne. Provjerili smo gdje se najjeftinije može otići u zadnji tren, ali i kako stvari stoje s planovima za ljeto. Mlata, Italija, ili ipak Hrvatska? Oni koji još uvijek nisu odlučili gdje na uskršnje praznike izabrat će najjeftiniju opciju, jer što je Uskrs bliže i last minute paketi sve su jeftiniji. 'Posljednja mjesta na određenim aranžmanima, tri, pet, sedam, deset dana prije polaska, kada agencije vide da neće moći rasprodati te aranžmane po redovnim cijenama, odlučuju se na sniženja', rekla je Aleksandra Pukšar, Kompas Last minute. Najveća sniženja u last minute ponudi očekuju se za europske destinacije poput Praga ili Rima, no što se cijene tiče još uvijek je najpovoljnija Hrvatska.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Urbi et orbi Papa na Uskrs poslao poruku zapadnom Balkanu: "Posebno mi je u mislima" Uskrs, ilustracija Sretan Uskrs Znate li razliku između Uskrsa i Vazma? Neki su običaji jako zanimljivi

Tri polupansiona u Baškoj Vodi, 600 kuna; na Pagu 690; a na Mljetu 630 kuna. No Hrvatsku sezonu ne može i neće spasiti tri dana uskršnjih praznika. 'U Hrvatskoj se recimo za 2.000 kuna može dobiti smještaj u hotelu sa četiri zvjezdice i to polupansionski. A kod naše konkurencije, recimo u Turskoj ili Grčkoj, to je all inclusive, četiri zvjezdice i bolja usluga', kaže Lucija Gluščević iz Generalturista. I dok se turistički djelatnici ove sezone oslanjaju na last minute rezervacije, gosti se naravno uzdaju u što niže cijene. No, bez obzira na last minute aranžmane, mnogi će ove godine ipak zaobići putovanja, ostati kod kuće i uživati u vizurama vlastitog grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene