Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan Oklopništva

Pogledajte jurnjavu, dim i pucnjavu naših oklopnih snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Gašincima je održano natjecanje najspremnijih tenkovskih i oklopno-mehaniziranih posada povodom Dana Oklopništva Oružanih snaga RH.

Povodom Dana Oklopništva Oružanih snaga RH, u organizaciji Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske OSRH-a, održano je natjecanje najspremnijih tenkovskih i oklopno-mehaniziranih posada u Gašincima.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

Oklopništvo je poseban rod vojske koji je isprva djelovao kao potpora pješaštvu, a nakon kraja Prvog svjetskog rata javljaju se prve ideje da oklopne postrojbe i pješaštvo trebaju djelovati zajedno, uz potporu zrakoplovstva i topništva. Oklopništvo se u novije vrijeme koristi u gotovo svakom oružanom sukobu.

Uskoro će se povesti i vojna vježba Velebit 18 - združena snaga, glavni obučni događaj Oružanih snaga Republike Hrvatske, točnije od 13. do 15. listopada na vojnim lokacijama širom Republike Hrvatske.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene