Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uočite razliku

Gaf Ureda Janice Kostelić: Tiskali plakate s pulskom Arenom na kojima nije pulska Arena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promidžbeni materijali za završnicu Europskog tjedna sporta, koja je ove godine iz Zagreba prebačena u Pulu, odnosno u Arenu, tiskani su s golemom fotografijom rimskog Colosseuma.

Na inicijativu Europske unije, velika završnica ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta održat će se u Puli, u Areni. No sudeći prema plakatima i drugom promidžbenom materijalu koji je tiskao Središnji državni ured za sport, natjecanje će se doista održati u rimskom amfiteatru, ali ne u onom koji krasi Pulu. Naime, na fotografijama nije pulska Arena, već rimski Colosseum.

Pročitajte i ovo Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 5 Dobri trendovi I to smo dočekali: U zagrebačkoj Areni više nema nijednog pacijenta, dvorana zasad ostaje samo u pripravnosti Slika nije dostupna ARENA SE PUNI U nekim hotelima planiraju doček Nove godine, struka upozorava: "Apeliram na kolege hotelijere da se pridržavaju mjera. Najvažnije je da ostanemo zdravi"

''Iznimno nam je žao što je došlo do ove pogreške, međutim stvarno ne našom krivnjom. Naime, sve vizuale radio nam je neovisni dizajner koji kupuje fotografije na legalnim platformama koje ih nude. Kao što znate, fotografije koje su zaštićene autorskim pravima nije moguće koristiti. Kako je on u Shutterstock (internetski servis za kupnju fotografija) upisao Arena Pula, dobio je fotografiju koju smo stavili. A ova je odabrana jer smo tražili da bude u noćnoj verziji'', objasnila je Marija Crnković, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Središnjeg državnog ureda za šport.

Dodaje također da stvarno nisu primijetili da je u pitanju rimski Colosseum, a vjerojatno je, kaže na kraju, autor fotografije pogrešno napisao ključne riječi uz fotografiju, piše Glas Istre.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene