Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je kriv?

Koji gaf: Umjesto tijela Hrvata u Zagreb iz Graza prevezena Austrijanka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do gafa pogrebnih poduzeća došlo je pri preuzimanju tijela koja su se odvozila s Instituta za sudsku medicinu u Grazu.

Tijelo Austrijanke koje je trebalo biti kremirano u utorak nestalo je iz pogrebnog poduzeća u Grazu, a njen je lijes pronađen prazan, piše Kleine Zeitung. Daljnom istragom utvrđeno je kako je tijelo preminule Austrijanke prevezeno u Zagreb i to umjesto hrvatskog državljanina čije se tijelo u jednom trenu našlo u istom pogrebnom vozilu.

Pročitajte i ovo Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..." Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje

>> Brač: U moru pronađeno mrtvo tijelo muškarca

Austrijski mediji pišu kako je do zamjene tijela došlo 2. siječnja kada je austrijsko pogrebno poduzeće oba tijela trebalo odvesti s Instituta za sudsku medicinu u Grazu. No, oni krive hrvatsko pogrešno poduzeće optužujući ih da su pri preuzimanju tijela preminulog hrvatskog državljanina koji je trebao biti prevezen u Zagreb uzeli krivo tijelo. Tako je Austrijanka završila u Zagrebu.

Iz austrijskog poduzeća javili su kako je jedan njihov djelatnik već dobio otkaz jer je zajedno s djelatnikom našeg poduzeća trebao provjeriti o kome se radi jednostavnim iščitavanjem s ceduljice na stopalu pokojnika.

Zbog formalnosti i opsežne dokumentacije ne zna se kada će Austrijanka biti vraćena u Graz.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene