Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gabrijela kišiček za DNEVNIK.hr

Je li Predsjednica nakon finala "ukrala show" Vatrenima? Ozbiljan savjet za Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović grli francuske nogometaše (Foto: AFP)
Kolinda Grabar-Kitarović grli francuske nogometaše (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović u VIP loži na finalu SP-a (Foto: AFP) Kolinda Grabar-Kitarović u VIP loži na finalu SP-a (Foto: AFP) Foto: Afp Kolinda Grabar-Kitarović grli Luku Modrića (Foto: AFP) Kolinda Grabar-Kitarović grli Luku Modrića (Foto: AFP) Foto: Afp Kolinda Grabar-Kitarović grli Luku Modrića (Foto: AFP) Kolinda Grabar-Kitarović grli Luku Modrića (Foto: AFP) Foto: Afp Emmanuel Macron i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP) Emmanuel Macron i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP) Foto: Afp +10 Kolinda Grabar-Kitarović grli francuske nogometaše (Foto: AFP) Galerija 1/15 >>
Vatrena navijačica, Kolinda Grabar-Kitarović zdušno je bodrila naše reprezentativce te burno proživljavala svaki potez na terenu. Po okončanju utakmice zajedno s Emmanuelom Macronom i Vladimirom Putinom sudjelovala je u uručenju medalja, a mnogi su primijetili kako je tom prilikom bila iznimno razdragana te je grlila i ljubila hrvatske, ali i francuske igrače.

Povijesnom finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Francuske prisustvovala je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je sa suprugom Jakovom utakmicu gledala iz VIP lože, zajedno s francuskim i ruskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i Vladimirom Putinom te čelnicima HNS-a i FIFA-e.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Jelena Veljača Lavina reakcija Nakon brojnih žena i bivše hrvatske predsjednice, i Jelena Veljača ima poruku za Miroslava Škoru

Vatrena navijačica, Grabar-Kitarović zdušno je bodrila naše reprezentativce te burno proživljavala svaki potez na terenu. Po okončanju utakmice zajedno s Macronom i Putinom sudjelovala je u uručenju medalja, a mnogi su primijetili kako je tom prilikom bila iznimno razdragana te je grlila i ljubila hrvatske, ali i francuske igrače.

Upitali smo stoga komunikacijsku stručnjakinju dr.sc.Gabrijelu Kišiček, kolumnisticu DNEVNIK.hr-a i profesoricu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, što misli o ponašanju Predsjednice tijekom ove svečanosti te samog Svjetskog prvenstva.

"Mislim da je Predsjednica ovom prilikom malo pretjerala u izražavanju emocija. Treba pohvaliti da je emotivna i da se veseli s nogometašima i nogometnim uspjesima, ali ovo je bila svečana ceremonija dodjele priznanja, to su visokodržavničke situacije. U tim trenucima treba zadržati dostojanstvo. To ne znači da se emocije ne smiju pokazivati, no pretjerano gljenje i ljubljenje apsolutno svih... To je na neki način umanjilo njezino dostojanstvo, ozbiljnost i sofisticiranost", kazala je Kišiček za DNEVNIK.hr.

"Takvo je ponašanje prilično neuobičajeno za visoke dužnosnike i naravno da je ona onda privukla više pozornosti na sebe, čime su se zapravo marginalizirali oni koji bi trebali biti u središtu pozornosti - hrvatski i francuski reprezentativci.

Još da se zadržala na tome da zagrli i poljubi hrvatske reprezentativce..., ali to je ta pretjerana kontaktnost, pretjerano izražavanje emocija kroz zagrljaje i poljupce, što se događalo od samog početka.

Predsjednica je, da ponovim, time sebe stavila u središte pozornosti. Ne bih tvrdila da je to napravila namjerno, bila je vidno pod utjecajem emocija, bila je sretna, međutim trebala je zadržati malo dostojanstva. Ključno kod ove situacije jest da je bila riječ o svečanosti.Njezino ranije ulaženje u svlačionice, to je sve bilo neformalno, no ovo je bio svečani trenutak, jedna formalna situacija u kojoj ona formalno predstavlja svoju državu. U takvoj je situaciji trebala zadržati dostojanstvo", rekla je Kišiček.

Što mislite o nastupu Predsjednice na dodjeli medalja u Moskvi?

  • Bila je sjajna!
  • Malo je ipak pretjerala...
  • Ponašala se neprimjereno.

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene