Vatrena navijačica, Kolinda Grabar-Kitarović zdušno je bodrila naše reprezentativce te burno proživljavala svaki potez na terenu. Po okončanju utakmice zajedno s Emmanuelom Macronom i Vladimirom Putinom sudjelovala je u uručenju medalja, a mnogi su primijetili kako je tom prilikom bila iznimno razdragana te je grlila i ljubila hrvatske, ali i francuske igrače.

Galerija Kolinda Grabar-Kitarović u VIP loži na finalu SP-a (Foto: AFP) Kolinda Grabar-Kitarović grli Luku Modrića (Foto: AFP) Kolinda Grabar-Kitarović grli Luku Modrića (Foto: AFP) +11 Emmanuel Macron i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP)

Povijesnom finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Francuske prisustvovala je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je sa suprugom Jakovom utakmicu gledala iz VIP lože, zajedno s francuskim i ruskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i Vladimirom Putinom te čelnicima HNS-a i FIFA-e.

Vezani članci Jelena Veljača Nakon brojnih žena i bivše hrvatske predsjednice, i Jelena Veljača ima poruku za Miroslava Škoru Kolinda Grabar Kitarović Komunikacijska stručnjakinja o predsjednici: ''Gotovo da ne postoji nastup na kojem nije nešto ''krivo“ rekla''

Vatrena navijačica, Grabar-Kitarović zdušno je bodrila naše reprezentativce te burno proživljavala svaki potez na terenu. Po okončanju utakmice zajedno s Macronom i Putinom sudjelovala je u uručenju medalja, a mnogi su primijetili kako je tom prilikom bila iznimno razdragana te je grlila i ljubila hrvatske, ali i francuske igrače.

Upitali smo stoga komunikacijsku stručnjakinju dr.sc.Gabrijelu Kišiček, kolumnisticu DNEVNIK.hr-a i profesoricu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, što misli o ponašanju Predsjednice tijekom ove svečanosti te samog Svjetskog prvenstva.

"Mislim da je Predsjednica ovom prilikom malo pretjerala u izražavanju emocija. Treba pohvaliti da je emotivna i da se veseli s nogometašima i nogometnim uspjesima, ali ovo je bila svečana ceremonija dodjele priznanja, to su visokodržavničke situacije. U tim trenucima treba zadržati dostojanstvo. To ne znači da se emocije ne smiju pokazivati, no pretjerano gljenje i ljubljenje apsolutno svih... To je na neki način umanjilo njezino dostojanstvo, ozbiljnost i sofisticiranost", kazala je Kišiček za DNEVNIK.hr.

"Takvo je ponašanje prilično neuobičajeno za visoke dužnosnike i naravno da je ona onda privukla više pozornosti na sebe, čime su se zapravo marginalizirali oni koji bi trebali biti u središtu pozornosti - hrvatski i francuski reprezentativci.

Još da se zadržala na tome da zagrli i poljubi hrvatske reprezentativce..., ali to je ta pretjerana kontaktnost, pretjerano izražavanje emocija kroz zagrljaje i poljupce, što se događalo od samog početka.

Predsjednica je, da ponovim, time sebe stavila u središte pozornosti. Ne bih tvrdila da je to napravila namjerno, bila je vidno pod utjecajem emocija, bila je sretna, međutim trebala je zadržati malo dostojanstva. Ključno kod ove situacije jest da je bila riječ o svečanosti.Njezino ranije ulaženje u svlačionice, to je sve bilo neformalno, no ovo je bio svečani trenutak, jedna formalna situacija u kojoj ona formalno predstavlja svoju državu. U takvoj je situaciji trebala zadržati dostojanstvo", rekla je Kišiček.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju