Uređaj za visokotlačno čišćenje (Foto: Kärcher)
Uređaj za visokotlačno čišćenje (Foto: Kärcher)

Novim pištoljem za pranje tvrtka Kärcher sada se pobrinula za više sigurnosti te korisnicima pruža podršku, a pripada u serijsku opremu nove serije uređaja za visokotlačno čišćenje koja se zove Full Control.


Kada s prvim toplijim danima započne sezona radova u vrtu, to ponajprije znači sljedeće: vrijeme je za proljetno čišćenje. Kiša i snijeg su posvuda oko kuće ostavili prljavštinu i naslage, koje sad valja počistiti. Pritom nisu nužno potrebni zamorno ribanje, ali i posezanje za sapunom i kemijskim sredstvima za čišćenje. Uređaj za visokotlačno čišćenje u kratkom će se vremenu i samo čistom vodom pobrinuti za čistoću.

Korištenje uređaja za visokotlačno čišćenje preporuča se za mnoge površine. Ploče nogostupa, na kojima se s vremenom uhvatio sloj mahovine, isto se tako mogu jednako dobro očistiti kao i zaprljano pročelje kuće ili vrtna klupa od drveta. Međutim, kako pritom postupiti a da istovremeno budemo što poštedniji prema materijalu i temeljitiji u pogledu uklanjanja nečistoće? Je li plosnati ili točkasti mlaz vode pravi odabir? Ili je pak bolje odmah posegnuti za rotirajućom mlaznicom?

Novim pištoljem za pranje tvrtka Kärcher sada se pobrinula za više sigurnosti te korisnicima pruža podršku odgovarajući na ovakva pitanja. Ovaj pištolj za pranje pripada u serijsku opremu nove serije uređaja za visokotlačno čišćenje koja se zove Full Control. Display koji se nalazi na gornjoj strani visokotlačnog pištolja obavještava Vas pomoću piktograma o odabranom stupnju tlaka te prikazuje jeste li odabrali odgovarajući mod rada. Time se omogućava pouzdano snalaženje u raznim slučajevima uporabe uređaja za visokotlačno čišćenje. Regulacija tlaka i prebacivanje u mod rada sa sredstvom za čišćenje odvija se u trenu i direktno na Vario Power mlaznoj cijevi.

Za različite načine korištenja uređaja za visokotlačno čišćenje postoje četiri stupnja tlaka:

• za čišćenje kamena, betona, pločica i metalnih površina bez zaštitnog premaza,
• za primjenu na autolakovima, staklu ili plastičnom namještaju,
• za drvene površine, namještaj od ratana, osjetljive dijelove bicikla,
• za niskotlačno nanošenje sredstava za čišćenje.

Više informacija naći ćete na adresi: www.kaercher.hr.

Vaš praktični pomagač tijekom proljetnog čišćenja: Novi uređaj za visokotlačno čišćenje K 5 Full Control: Važne postavke možete birati direktno na pištolju i mlaznoj cijevi.

Potpuna kontrola: LED display obavještava Vas o odabranom stupnju tlaka te Vam ukazuje na odgovarajuće mogućnosti korištenja uređaja.

Kompaktni, svrsishodni dizajn: Uređaj za visokotlačno čišćenje K 5 Full Control stoji vrlo stabilno. Dodatni se pribor može u potpunosti pospremiti na samom uređaju.