Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedinog preživjelog vatrogasca iz kornatske tragedije Franu Lučića i dalje treba poštedjeti svjedočenja na sudu, prvenstveno zbog psihičkog stanja, rekao je dr. Jugoslav Bagatin, pomoćnik ravnatelja splitskog KBC-a i voditelj stručnog konzilija koji je donio takvo mišljenje.


Liječenje 23-godišnjeg Frane Lučića teče prema utvrđenom planu, a oporavlja se u skladu s očekivanjima stručnog liječničkog konzilija.

Vezani članci Slika nije dostupna Lučić uskoro na kućnoj njezi Slika nije dostupna Stanje Frane Lučića pogoršano zbog infekcije

Lučić se osjeća dobro, redovito šeta u svojoj sobi i komunicira s medicinskim osobljem i najbližom rodbinom, kaže dr. Bagatin.

Liječnici su, inače, potvrdili da Lučić zna za pogibiju svojih dvanaest kolega te da je tu spoznaju teško podnio.

Frane Lučić je prema ocjenama stručnjaka pravo medicinsko čudo jer je uspio preživjeti tešku tragediju unatoč tome što mu je bilo opečeno više od 55 posto kože i do sada mu je obavljeno osam transplantacija.

No, premda je njegovo opće stanje dobro, dr. Bagatin upozorava kako su određene komplikacije još moguće te ga se mora još neko vrijeme poštedjeti bilo kakvih psihičkih šokova i napora koji bi mogli imati neželjene posljedice.

Najvažnije je, istaknuo je dr. Bagatin, da se mladić ne opterećuje onim što mu u ovoj fazi rehabilitacije, a to je prvenstveno uspostava psihičke ravnoteže, nije potrebno.