Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spektakularan bijeg

I nije mu prvi put: Francuski kriminalac helikopterom pobjegao iz zatvora

Redoine Faid (Foto: AFP)
Redoine Faid (Foto: AFP) Foto: Afp
Zloglasni francuski kriminalac Redoine Faid helikopterom je pobjegao iz zatvora Seine-et-Marne pokraj Pariza, izvijestile su francuske vlasti.

Pomoglo mu je nekoliko naoružanih ljudi koji su napravili diverziju na ulazu u zatvor dok je helikopter sletio u dvorište, piše BBC.

Helikopterom je zatim odletio do obližnjeg Gonessea, gdje ga je kasnije napuštenog pronašla lokalna policija. Prilikom bijega nitko nije ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno" Bijeg iz zatvora skriva se po šumama VIDEO Nevjerojatan bijeg: Ubojica izveo filmski potez i nestao iz zatvora

U tijeku je velika policijska potraga za bjeguncem, a dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova rekao je kako rade sve da bi ga ulovili.

Faid (46) služi 25-godišnju kaznu zatvora zbog propale pljačke tijekom koje je poginuo policajac.

Ovo je inače njegov drugi bijeg iz zatvora - 2013. pobjegao je tako što je četvoricu čuvara uzeo za taoce i koristio ih kao ljudski štit. Taj bijeg izveo je manje od pola sata nakon dolaska u zatvor na sjeveru Francuske.

Godine 2009. napisao je knjigu o iskustvima odrastanja u pariškim kriminalnim predgrađima.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene