Redoine Faid (Foto: AFP)
Redoine Faid (Foto: AFP) Foto: Afp

Zloglasni francuski kriminalac Redoine Faid helikopterom je pobjegao iz zatvora Seine-et-Marne pokraj Pariza, izvijestile su francuske vlasti.


Pomoglo mu je nekoliko naoružanih ljudi koji su napravili diverziju na ulazu u zatvor dok je helikopter sletio u dvorište, piše BBC.

Helikopterom je zatim odletio do obližnjeg Gonessea, gdje ga je kasnije napuštenog pronašla lokalna policija. Prilikom bijega nitko nije ozlijeđen.

Vezani članci Kriminalno lijepe Kriminalno lijepe: Svi su bili spremni oprostiti im dok nisu vidjeli njihove zločine Policajac zaključava ćeliju Sve više vozača dobiva zatvorske kazne za prometne prekršaje, a zbog gužve iza rešetaka zatvorenici tuže državu

U tijeku je velika policijska potraga za bjeguncem, a dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova rekao je kako rade sve da bi ga ulovili.

Faid (46) služi 25-godišnju kaznu zatvora zbog propale pljačke tijekom koje je poginuo policajac.

Ovo je inače njegov drugi bijeg iz zatvora - 2013. pobjegao je tako što je četvoricu čuvara uzeo za taoce i koristio ih kao ljudski štit. Taj bijeg izveo je manje od pola sata nakon dolaska u zatvor na sjeveru Francuske.

Godine 2009. napisao je knjigu o iskustvima odrastanja u pariškim kriminalnim predgrađima.