Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ u Splitu

VIDEO Fratar među HDZ-ovcima: 'Franjo je bio za dom i ja sam uvijek za dom spreman!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni pozdrav 'Za dom spremni' danas je u svojoj propovijedi pred spomenikom Franji Tuđmanu u Splitu iskoritstio i fra Jakov Begonja.

Povodom 24. godišnjice utemeljenja HDZ-a u Splitu danas je održana svečana sjednica, prije čega je izaslanstvo stranke na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom položilo vijenac kod spomenika Franji Tuđmanu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen"

Josipu Šimuniću zbog skandiranja izrečena maksimalna kazna!

Molitvu je predvodio fra Jakov Begonja, gvardijan samostana Gospe od zdravlja koji se u propovijedi osvrnuo na nedavne događaje u zemlji. 'Franjo je bio za dom, ja sam uvijek za dom spreman i bez obzira kako netko gledao na to, u tom pozdravu samo se iskazuje ljubav prema domovini, mržnja prema nikome. A kad se pali nečiji barjak onda je to direktna mržnja, kad se cijepa nečija zemlja, to je direktna mržnja. I zato, Franjo, za tebe i branitelje molim neka vam se kosti ne okreću u grobu. Molim za domovinu, neka cvijeta neka bude baš onako jedinstvena, jedna i sveta', rekao je fra Begonja.

Od HDZ-a smo tražili reakciju na izjave fra Begonje. Evo što smo dobili od njihova ureda za odnose s javnošću. 'Svećenik fra Jakov Begonja pozvan je od strane vodstva splitskog HDZ-a da prilikom polaganja vijenaca, kao što je uobičajeno, održi molitvu za pokojnog predsjednika Tuđmana i sve poginule hrvatske branitelje. Kao što ste mogli čuti on je to i učinio, a prije same molitve dao je kraći uvod u kojem je po vlastitom izboru spomenuo neke od aktualnih društvenih tema. Slijedom rečenog, smatramo da nema potrebe ni za kakvom našom posebnom reakcijom', stoji u odgovoru HDZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene