Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik objavilo je na Facebook stranici fotografije odvođenja životinja iz azila na Srđu.


'Ovako su od 02:30 odveli kucke sa Žarkovice u šinteraje po Hrvatskoj....', stoji u objavi na Facebooku koja je priložena uz fotografije na kojima se vidi noćašnja akcija.

Podsjećamo, članovi dubrovačkog Društva za zastitu životinja okupili su se u ponedjeljak ujutro pred kućom gradonačelnika Andre Vlahušića tražeći njegovu ostavku zbog toga što su u noći, uoči za danas zakazanog i prijavljenog prosvjeda protiv premještanja životinja iz azila, životinje odvedene uz asistenciju policije.

Anica Sambrailo iz Društva za zaštitu zivotinja Dubrovnik rekla je novinarima da je 50-ak pripadnika interventne i temeljne policije u ponoć i deset minuta blokiralo prilaze azilu na Žarkovici na Srđu, a djelatnici šinteraja iz drugih gradova razvalili mreže azila i otvorili kapije, dio životinja odveli, a dio se razbježao. Rekla je da je voditeljica azila Sandra Sambrailo završila u pritvoru, iz kojega je u međuvremenu izašla i "u šoku je".

Ne znamo koliko ih je prebačeno u tzv. kill skloništa, u kojima ih ubijaju nakon 60 dana, nema nikakvih papira, rekla je Sambrailo, dodajući da one koje su se razbježale sada traže volonteri.

Vezani članci Jahta \ Najbogatiji Rus stigao u Hrvatsku pokazati svoju novu megajahtu, košta čak 600 milijuna dolara i najluksuznija je do sad! Cure i psi (Foto: Instagram) Ljepotice pokazale svoje pse i osigurale dvostruku dozu radosti

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook