Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija u akciji

Fotografije noćne akcije koja je Dubrovnik podigla na noge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik objavilo je na Facebook stranici fotografije odvođenja životinja iz azila na Srđu.

'Ovako su od 02:30 odveli kucke sa Žarkovice u šinteraje po Hrvatskoj....', stoji u objavi na Facebooku koja je priložena uz fotografije na kojima se vidi noćašnja akcija.

Podsjećamo, članovi dubrovačkog Društva za zastitu životinja okupili su se u ponedjeljak ujutro pred kućom gradonačelnika Andre Vlahušića tražeći njegovu ostavku zbog toga što su u noći, uoči za danas zakazanog i prijavljenog prosvjeda protiv premještanja životinja iz azila, životinje odvedene uz asistenciju policije.

Anica Sambrailo iz Društva za zaštitu zivotinja Dubrovnik rekla je novinarima da je 50-ak pripadnika interventne i temeljne policije u ponoć i deset minuta blokiralo prilaze azilu na Žarkovici na Srđu, a djelatnici šinteraja iz drugih gradova razvalili mreže azila i otvorili kapije, dio životinja odveli, a dio se razbježao. Rekla je da je voditeljica azila Sandra Sambrailo završila u pritvoru, iz kojega je u međuvremenu izašla i "u šoku je".

Ne znamo koliko ih je prebačeno u tzv. kill skloništa, u kojima ih ubijaju nakon 60 dana, nema nikakvih papira, rekla je Sambrailo, dodajući da one koje su se razbježale sada traže volonteri.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika Projekt na Srđu Gradonačelnik Dubrovnika prozvao Mesića zbog svjedočenja: "To je frapantno"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene