Osim u Lici, u ponedjeljak je slab snijeg pao i u Varaždinu, Zagrebu i Osijeku. U većini zemlje je dosta hladno i vjetrovito. Slično će se vrijeme zadržati i sutra, s tim da će vjetar još pojačati, a temperatura se sniziti pa će i ukupan osjećaj hladnoće biti još izraženiji nego danas.


Ako imate fotografije i snimke prvih pahulja koje padaju u vašem gradu pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr.

U Varaždinu su pale prve ovogodišnje pahuljice snijega. Građani su u njima mogli uživati nešto više od pola sata. Slab snijeg je pao i u Zagrebu i Osijeku.

U okolici okolice Perušića, u Ličko-senjskoj županiji, stigla je prava snježna mećava. Nove nanose snijega nosi jak vjetar. Temperatura se spustila do -6 stupnjeva. Mještani vjeruju kako je ovo početak, prave ličke zime.

U Dalmaciji pak probleme pronovno radi bura koja je u Makarskoj čupala i stabla iz zemlje. DHMZ je izdao upozorenje radi bure, koje kaže kako su udari bure između 35 i 55 čvorova, na sjevernom i srednjem Jadranu od 40-70, a u Velebitskom kanalu i do 80 čvorova. Moguće su nevere i to uglavnom na otvorenome moru i na južnom Jadranu.

Vremenska prognoza za utorak

Vezani članci Ilustracija (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Crveno upozorenje zbog olujnog vjetra: Visoka razina opasnosti za zdravlje i život, objavljeni savjeti za građane Ilustracija, pljusak (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Izdano crveno upozorenje, očekuju nas poplave, rušenje stabala i odroni: Kad noćas počne, kiši se ne vidi kraj

U utorak će se nastaviti slično vrijeme – na kopnu će biti pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno. Povremeno se slab snijeg očekuje u Slavoniji, Posavini i Lici, dok je na Jadranu moguće malo kiše, odnosno kratkotrajnih pljuskova.

U utorak uz obalu, ponegdje, postoji i mala mogućnost za snijeg nošen burom. opet se očekuje jaka, na sjevernom i srednjem Jadranu vrlo jaka mjestimice olujna bura. isto tako, DHMZ upozorava kako će dodatno zahladnjeti.

Jutarnja temperatura će se kretati od -1 do 1, u gorju između -5 i -1 stupnja Celzijeva. Na Jadranu od 1 do 6, a najviša dnevna od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 9 stupnja Celzijeva.

Vremenska prognoza za iduća tri dana


Snijega, većinom slabog, još može biti i u srijedu, a prema kraju tjedna bit će sve sunčanije. U početku će još puhati umjeren i jak sjeverac, no slabjet će. Jutra osjetno hladnija, a dnevna temperatura malo će opet porasti, no tek u petak.

Na moru idućih dana djelomice, pa pretežno sunčano. Bura će od sredine tjedna slabjeti, nakon čega će puhati većinom sjeverac i sjeverozapadnjak. Krajem tjedna će i na moru biti malo toplije.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook