Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Urušilo se pola crkve, bageristu slomljena noga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Lopatincu u općini sv. Juraj na Bregu pokraj Čakovca popodne se u tijeku radova na obnovi barokne crkve urušio četrdesetak metara visok toranj i dio zgrade crkve. Toranj je pao u susjedno dvorište.

U urušenju crkve i župnog tornja stradala je jedna osoba, bagerist kojeg je hitna pomoć prevezla u čakovečku bolnicu.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Bageristu je slomljena noga i zadržan je na liječenju.

Policija i ostale inspekcijske službe još utvrđuju uzroke urušenja crkvenog tornja u općini Sveti Juraj na Bregu.

Iz međimurske policije potvrđuju da će se očevid obavljati cijelu noć te da će zbog toga dio ceste između Čakovca i Štrigove biti zatvoren do sutra.

Promet se usmjeruje obilazno.

Prema neslužbenim podacima, zvonik se urušio dok su se izvodili hidroizolacijski radovi temelja tog spomenika kulture za obnovu kojega je Ministarstvo kulture ove godine izdvojilo 400 tisuća kuna.

U policiji su potvrdili da urušenje zvonika nije povezano s jučerašnjim kišovitim nevremenom u Međimurju. Očevid je u tijeku, a cesta Lopatinec-Pleškovec je zbog sigurnosnih razloga zatvorena za sav promet.

Na mjesto događaja došao je i varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Općinska načelnica Dragica Vugrinec na mjestu događaja rekla je kako će tražiti odgovornost mjerodavnih jer su još jučer radove nadzirali stručnjaci Konzervatorskog zavoda i ostali upućeni iz Ministarstva kulture.

Crkva je stara 262 godine, a njezin je zvonik svojevrsna prepoznatljiva točka gornjeg dijela Međimurja jer se vidi i iz susjednih županija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene