Gradonačelnici su obišli prve bebe rođene u bolnicama.


Prva beba rođena u KBC-u Split je djevojčica Marika. Majka Anita Škundrić rodila je djevojčicu Mariku u Splitskom KBC-u u 1:25 sati. Anita kaže da je to njezina prva beba i da je porod prošao u redu.

Vezani članci Dijete na TikToku, ilustracija Novi trend s društvenih mreža zaprepastio sve - djeca legnu na cestu i čekaju auto. Profesorica savjetuje roditeljima kako razgovarati s djetetom Slivestrovo u Primoštenu - 2 Godina za kojom nitko neće žaliti: Slavlja su otkazana, ali dobrih želja ne nedostaje. Evo što si žele građani

Marika je na svijet došla teška 3.180 kg, a dugačka 49 centimetara. Obišao ju je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar te joj darovao poklon.

Inače, u Splitu je jučer rođen iznadprosječan broj beba - čak 20.

Prva zagrebačka beba rođena je u bolnici Sveti duh u 3:30. Dječak još nema ime, a posjetila ga je ministica Opačić, koja je tom prigodom bolnici darovala 70.000 kuna vrijednu opremu i uređaje za porodništvo.

Iako se na pronatalitetim mjerama nije rezalo, broj novorođenčadi se smanjuje za 5 posto svake godine. Ministrica napominje da je to više stvar osobnog izbora, nego životnog standarda.'Kada biste napravili analizu, te obitelji nemaju visok standard, ali imaju više djece, tako da mislim da je to pitanje osobnog izbora', kazala je Opačić.

FOTO Pogledajte kako se Nova godina slavila u Hrvatskoj

U šibenskom rodilištu noćas su rođene dvije bebe. Antonia Supe je rodila djevojčicu Teu, a Ana Ercegović Vuković je rodila malog Duju. I bebe i mame se odlično osjećaju. Prva beba rođena u Varaždinu je Roko Pazman.

U Puli se 18 minuta nakon ponoći rodio maleni Luka. Fabrizio Radin, zamjenik gradonačelnika Pule obišao je u poslijepodnevnim satima pulsko rodilište i majci maloga Luke uručio prigodni ček, donaciju grada i velikog plišanog medu.

Gradonačelnik Ivan Vrkić posjetio je rodilište Kliničkog bolničkog centra Osijek i darivao prvorođenu bebu. Majka Balog Martina rodila je kćer Iris koja je teška 2640g i dugačka 46 cm.

Župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs i gradonačelnik Antun Korušec sa suradnicima obišli su rodilište Opće bolnice u Bjelovaru, darujući bebu, majku i osoblje. Prvu bebu u Novoj, Emu, tešku 3.500 grama i dugačku 52 cm, rodila je Mirjana Navijalić iz Galovca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook