Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Rtu Kamenjak

FOTO Sredozemna medvjedica opet oduševljava znanstvenike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi grupe, koja se bavi istraživanjem i zaštitom prirode, napravili su pravi fotosession sredozemne medvjedice, a u špilju u kojoj boravi posatvljen je i video nadzor.

Članovi grupe Sredozemna medvjedica u trodnevnom nadzoru na Rtu Kamenjak, gdje posljednjih godina u suradnji s Javnom ustanovom Kamenjak intenzivno prate kretanje sredozemne medvjedice, napravili su vrlo kvalitetne snimke, piše Glas Istre.

Pročitajte i ovo Sredozemna medvjedica u dubrovačkom akvatoriju Morski čovik mu došao do broda VIDEO Trenutak koji se pamti cijeli život: Kraj Dubrovnika snimao ribolov, u kadar doplivala sredozemna medvjedica Slika nije dostupna NAKON 40 GODINA Prekrasna vijest s otoka Mljeta: U akvatoriju Nacionalnog parka uočena sredozemna medvjedica

U špilji Mala Kolombarica, zahvaljujući suradnji s kolegama iz Italije, postavljen je novi OTP videosustav, otkriva predsjednice grupe Sredozemna medvjedica, biologinja Jasna Antolović.

'Za vrijeme našeg posljednjeg nadzora na Kamenjaku, gdje smo boravili od 25. do 28. siječnja, imali smo zaista prekrasno iskustvo, kako u doživljajnom smislu, tako i znanstvenom smislu, jer smo uspjeli napraviti kvalitetne snimke, koje nam osiguravaju velik broj podataka, među ostalim da se radi o ženki, a po frižima na leđima zaključujemo da je do sada bila prilično spolno aktivna. Po njenom izlasku iz spilje uzeli smo biološki materijal, izmet, koji ćemo dalje istraživati u mikrobiološkom laboratoriju, a DNA analizu u SAD-u ', rekla je Jasna Antolović za Glas istre.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene