Osijek, Vinkovce, Županju i druge gradove na istoku Slavonije zabijelio je snijeg.


Sitan, ali gust snijeg koji je na istoku Slavonije počeo padati u utorak navečer i nastavio cijelu noć, načinio je snježni pokrivač od 5-6 centimetara. S obzirom na temperature koje se predviđaju, mogao bi se zadržati sljedećih nekoliko dana.

VIDEO Pogledajte što je to zatrpalo ovaj automobil

Vezani članci Polarna zima zahvatila je sjeverne države SAD-a (Foto: APTN) - 3 Panika s druge strane Atlantika, redaju se ozbiljna upozorenja: "Postoji hladnoća, a postoji i HLADNOĆA" Zima, ilustracija (Foto: Pixsell, Igor Kralj) Meteorolozi objavili dugoročnu prognozu za Hrvatsku, evo kakva nas zima očekuje

Snijeg je na istoku Slavonije tijekom prijepodneva počeo slabjeti, a tijekom dana bi trebao prestati, ali će temperatura biti ispod ništice, doduše tek jedan stupanj, ali dovoljno da se bijeli pokrivač zadrži na poljima.

To će posebno obradovati slavonske poljoprivrednike koji znaju da nikle usjeve pšenice, primjerice, najbolje od hladnoće čuva snježni ogrtač. Kolnici su još uvijek 'topl' jer još nije bilo ispod ništice pa se snijeg uglavnom ne zadržava na cestama, ali službe za zimsko održavanje državnih, županijskih i lokalnih prometnica su spremne i čekaju da snijeg prestane padati kako bi krenuli u akciju.

Prometna policija vozače upozorava na oprez, neka smanje brzinu i drže propisno odstojanje, a najavili su kako će ophodnje biti na svim državnim i županijskim cestama i provjeravat će brzinu kretanja vozila. (D.M./Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook