Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Neobično

FOTO: Skladište kod Dicma u obliku svastike?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skladište eksploziva tvrtke 'Brodomerkur', izgrađeno prije 15-ak godina u Dicmu, iz satelistke snimke ima oblik svastike.

To je slučajno otkrio Radoslav Vuković, dok je s prijateljem na biciklima prolazio Cetinjskom krajinom, piše Slobodna Dalmacija. 'Nepoznate staze pronalazimo pregledavanjem satelitskih snimki pejsaža preko Google Eartha. Kada sam počeo pregledavati južne strane Visoke, odmah sam zapazio 'svastiku',' rekao je Vuković. Do skladišta se dolazi tako da se ide cestom do kraja naselja Sičane, a tada se skrene desno prema planini u smjeru nekadašnjeg kamenoloma.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća u Kutini Bez vozačke i pijan autom ubio biciklista pa pobjegao s mjesta nesreće Ilustracija U Kutini Teška prometna nesreća: Automobil naletio na biciklista i usmrtio ga

Načelnik Dicma, Josip Silić, rekao je da mu je poznata priča o navodnoj svastiki, inače poznatoj kao zloglasnim nacističkim simbolom  'Prije 10-15 godina na tom području, koje je Prostornim planom Dicma definirano za posebne namjene, 'Brodomerkur' je izgradio tri podzemna spremišta eksploziva i jedno spremište minskih upaljača, odnosno kapisla. Vjerujem da je s razlogom, radi zaštite od moguće nesreće, tako projektirano i izgrađeno, bez ikakve namjere da se povezuje s nacističkim znakom,' rekao je Dilić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene