Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan nakon što je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog afere 'Kamioni', bivši ministar obrane i MUP-a te aktualni saborski zastupnik HDZ-a, Berislav Rončević, pojavio se danas na saborskoj sjednici.


Posebnih komentara u saborskim klupama nije bilo, a Rončević je stigao upravo na raspravu o sudjelovanju hrvatskih vojnika u Afganistanu. Podsjetimo, Rončević je jučer izjavio kako je zapravo od suda očekivao oslobađajuću presudu oko kupnje spornih kamiona, no sud je odlučio drugačije.

Vezani članci Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 10 Nakon priloga u Provjerenom ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim: ''Pravosuđe je pokazalo da štiti velikog lokalnog moćnika'' Ranko Bon Aktivist koji je načelnika nazvao pravim žoharom dobio na sudu za ljudska prava: ''To bila rasprava od javnog interesa''

>> Rončević: Očekivao sam oslobađajuću presudu

Osim toga, sud je odredio i kako će on njegov tadašnji pomoćnik Ivo Bačić, koji je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, morati državi vratiti 10,2 milijuna kuna, odnosno iznos za koji su preplatili kamione.

'Porezni obveznici očekuju da dužnosnici rade u interesu građana, a ne da kupuju skuplje kamione umjesto jeftinijih koji također udovoljavaju potrebama Oružanih snaga', ustvrdila je sutkinja koja je na zagrebačkom Županijskom sudu vodila postupak.