Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Normalan radni dan

FOTO: Rončević se nakon presude pojavio u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog afere 'Kamioni', bivši ministar obrane i MUP-a te aktualni saborski zastupnik HDZ-a, Berislav Rončević, pojavio se danas na saborskoj sjednici.

Posebnih komentara u saborskim klupama nije bilo, a Rončević je stigao upravo na raspravu o sudjelovanju hrvatskih vojnika u Afganistanu. Podsjetimo, Rončević je jučer izjavio kako je zapravo od suda očekivao oslobađajuću presudu oko kupnje spornih kamiona, no sud je odlučio drugačije.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Slika nije dostupna Presuda za kamione Stazić: Hebrang i HDZ pokušali su prikriti kazneno djelo

>> Rončević: Očekivao sam oslobađajuću presudu

Osim toga, sud je odredio i kako će on njegov tadašnji pomoćnik Ivo Bačić, koji je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, morati državi vratiti 10,2 milijuna kuna, odnosno iznos za koji su preplatili kamione.

'Porezni obveznici očekuju da dužnosnici rade u interesu građana, a ne da kupuju skuplje kamione umjesto jeftinijih koji također udovoljavaju potrebama Oružanih snaga', ustvrdila je sutkinja koja je na zagrebačkom Županijskom sudu vodila postupak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene