Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povijesni okot

FOTO Zagreb: Prvi mladunci dikobraza u Zoo-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoološki vrt grada Zagreba dobio je prve mladunce dikobraza.

Tako je zagrebački Zoološki vrt postao bogatiji za dva sjevernoamerička dikobraza drvolazaca. Prvi je dikobraz u vrtu okoćen početkom lipnja, a drugi početkom ovog mjeseca. 'Takav 'baby boom' u obitelji dikobraza iznimno je razveselio posjetitelje i djelatnike vrta. Naime, mužjak s tri ženke prošle je godine stigao iz Češke nakon što se u Zoološkom vrtu grada Zagreba ta vrsta životinja nije mogla vidjeti više od 15 godina', navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uginuo lavić u osječkom ZOO-u Slika nije dostupna Opljačkan zagrebački Zoološki vrt

Dodaje se kako su sićušni glodavci umanjene verzije svojih roditelja, a rađaju se s bodljama i od odraslih se razlikuju samo po veličini. Već prvih dana oba su se mladunca pokazala kao vrsni penjači. Najviše vremena provode visoko na granama glođući koru drveća, lišće i sjemenke. Inače, dikobrazi svoj dom u Zagrebu dijele s američkim divljim puranima. Zajedno su u nastambi za životinje Sjeverne Amerike. Njihov suživot primjer je savršenog sklada. Dok se purani šepire po tlu, ljupki ih glodavci gledaju s visoka, navodi se u priopćenju zagrebačkoga Zoološkog vrta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene