Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poharao ih led

FOTO Pogledajte milijunske štete od nevremena u goranskim šumama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 85 posto bukovih stabala polomljeno je u nevremenu, štete su milijunske. Iz dana u dan normalizira se stanje s elektroenergetskom mrežom u Gorskom kotaru, gdje više dana nije bilo struje zbog snijega i leda.

Šumari u Gorskom kotaru pretrpjeli su višemilijunske štete nakon velikog nevremena, procjenjuje se da je polomljeno čak oko 85 posto bukovih stabala, uglavnom mladih, koja će se sada morati posjeći.

Pročitajte i ovo Ilustracija Japan u brizi VIDEO Kitovi ubojice zarobljeni u ledu, nitko im ne može pomoći: ''Nemamo drugog izbora nego čekati'' Snijeg i poplave (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nevrijeme ne posustaje Dok čiste snijeg, pripremaju se za poplave: "Gorani se nadaju da neće doći do najgoreg scenarija"

Nakon što su jučer tijekom dana zabilježili kako je u Gorskom kotaru 75 posto kućanstava ponovno spojeno u elektroenergetski sustav, iz HEP-a javljaju da su napori električara i montera iz cijele Hrvatske danas također dali ploda.

S krajem subote je, naime, 82 posto kupaca električne energije uključeno u mrežu.

Više od 80 posto Gorskoga kotara opskrbljeno električnom energijom

'Od ukupno 16.154 kupca električne energije bez napona je 2.929 kupaca, tj. 18 posto, dok ih 13 posto, odnosno, 2.050 kupaca, struju prima iz velikih HEP-ovih mrežnih agregata. Monterske ekipe HEP-a završile su posao na istočnom dijelu Gorskoga kotara, kod Grada Vrbovskog, na srednjem naponu, pa je na cijelom tom području uspostavljena temeljna, srednjenaponska mreža', navode iz HEP-a.

Premda je nedjelja, i ona je elektrašima radna, pa i danas i tijekom idućih dana otklanjaju kvarove na niskom naponu, te obnavljaju i mrežu svih naponskih razina. Naseljima s malo stanovnika dopremaju se i agregati manje snage. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene