Kutijama i lažnim novcem, članovi SDP-ovog Foruma mladih Donji grad održali su performans na Cvjetnom trgu.


Njime su Zagrepčanima pružili priliku da pokažu kako bi rasporedili novac u državnom proračunu za iduću godinu, pruživši potporu svojim starijim stranačkim kolegama koji su prošloga tjedna za glasovanja o proračunu napustili sabornicu, uz ocjenu da njime vlada Hrvatsku gura još dublje u krizu.

Vezani članci Poskupljuju nekretnine u Splitu - 1 Mladima u Splitu kupnja stana je čista lutrija: Čak ni uz subvenciju države ne mogu si ih priuštiti Bez mladih na HNK - 3 Sinoć nije bilo masovnih okupljanja mladih u Zagrebu, policija izdala dva upozorenja

>> Hrvati bi proračun spasili rezanjem mirovina i otpuštanjem

Mladi zagrebački SDP-ovci su na klupu postavili četiri kutije s natpisima 'školarine', 'plaće', 'mirovine' i 'vlada', te su građanima nudili papiriće s naštampanim novcem i pozivali ih da ih rasporede kako misle da bi trebalo.

'Vlada se igra politike'

'Kada se glasovalo o proračunu, zastupnici SDP-a kao i HNS-a, IDS-a i i HSU-a napustili su sabornicu jer nisu htjeli sudjelovati u takvom nasilju nad građanima. Mi kao njihovi mlađi kolege iz SDP-a se s tim slažemo i zato organiziramo ovu akciju', izjavila je novinarima predsjednica Foruma mladih Donji grad Mateja Pavičić.

Njezini kolege iz Foruma Zagrepčanima su dijelili i letke s natpisom 'Vlada se igra politike!', kojima, kako kažu, žele upozoriti da je vladin proračun za 2011. neuravnotežen te da građanima donosi još veću nesigurnost, posebno u isplatama plaća u javnom sektoru i mirovina.

'Nismo mogli prihvatiti takav oblik zaduživanja'

Potporu mladim SDP-ovcima došao je dati njihov bivši predsjednik, a sada čelnik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, također upozorivši da će u proračunu za iduću godinu 'najveća rupa' biti u stavci za plaće i mirovine.

'Zato smo i napustili sjednicu Sabora kada je bilo glasovanje o proračunu, jer jednostavno takav oblik zaduživanja i neutemeljenog optimizma nismo mogli prihvatiti', poručio je Bernardić. (Hina)