Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javnost zgrožena

FOTO Novi šok u Šibeniku: Kiselina bačena u fontanu s kornjačama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenik je ponovno u šoku! Nakon pjene u fontanama, netko je u novu gradsku fontanu pustio kiselinu, a stradale su kornjače, koje su tamo živjele, dok ih je ukupno pedesetak ugroženo.

"Doživio sam živčani slom kad sam čuo da su nam tri kornjače uginule jer je netko ubacio kiselinu u fontanu. Nemamo pojma što je točno ubačeno ni što će biti s ostalih pedesetak kornjača i riba", rekao je za ŠibenikIN direktor tvrtke Zelenilo, Siniša Burić.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

On već osam godina uzgaja brojne kornjače u fontani crkve Gospe van grada. Burić je odmah ovaj najnoviji slučaj povezao sa slučajem pjene u drugim gradskim fontanama. "Ne bih se čudio da je riječ o istoj ekipi", kaže.

Šibenik u pjeni - Tko trpa deterdžent u fontane?

Tri kornjače su uginule, a zasad se ne zna o kakvoj je kiselini riječ. Ono što je bilo vidljivo jest da je trava požutjela, a kamenje pobijelilo. "Ako su je ostale kornjače progutale, postoji mogućnost da će i one uginuti. Sad slijedi neizvjesnost par dana… JMolim Boga da padne ogromna kiša i sve ispere", ističe Burić.

Preko 50 čančara i drugih vrta kornjača, kao i ribica postale su prava turistička atrakcija Šibenika tijekom godina. Alternative za njihovo izmještavanje nema, tvrdi Burić. Nada se da će policija pronaći počinitelja(e) te istima poručuje da je kazna za umorstvo životinje od dvije do pet godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene