Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz 10-ak dana zakašnjenja

FOTO: Klepetan se ipak vratio Malenoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedinstvena 'ljubavna priča' iz životinjskoga svijeta, ona o ljubavi i privrženosti dviju bijelih roda, nazvanih Malena i Klepetan, iz naselja Brodski Varoš u Slavonskome Brodu, ipak se nastavlja!

Naime, s desetak dana zakašnjenja u zajedničko se gnijezdo k rodi Malenoj devetu godinu za redom, po povratku sa zimovanja u Africi, vratio rodan Klepetan. Najsretniji je bio Stjepan Vokić, domar škole u Brodskome Varošu, koji već 19 godina, otkako su joj lovci propucali krilo, skrbi o rodi Malenoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije bilo spasa Uginula roda Malena: ''Jednom je htjela poletjeti za Klepom, ali se razočarala i pala'' Slika nije dostupna Najpoznatiji ljubavni par Već 19. godinu zaredom njihova ljubav nikoga ne ostavlja ravnodušnim: Klepetan se vratio svojoj Malenoj

Cijelu ju zimu hrani i njeguje a onda zajedno čekaju vjernog rodana. Dosada je uvijek dolazio 24. ožujka a kako je ove godine kasnio Stjepan Vokić je pomišljao na najgore: možda je poginuo a možda je star i umoran.

No Klepetanovo kašnjenje nije iznenadilo Nenada Šetinu, ornitologa amatera i dobrog poznavatelja ptičjeg svijeta. 'Ptice selice bijele rode, obično dolaze oko 23. ožujka, ali i koji tjedan kasnije. Nije neobično da se jedna par zajedno vraća u isto gnijezdo jer se iste ptice vraćaju na ista gnijezda godinama. Ali ovdje je neobično to što je jedna ptica zdrava i odlazi, a druga zbog oštećenja krila ostaje. Da se čovjek nije umiješao ta se priča ne bi dogodila', kaže Šetina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene