Jedinstvena 'ljubavna priča' iz životinjskoga svijeta, ona o ljubavi i privrženosti dviju bijelih roda, nazvanih Malena i Klepetan, iz naselja Brodski Varoš u Slavonskome Brodu, ipak se nastavlja!


Naime, s desetak dana zakašnjenja u zajedničko se gnijezdo k rodi Malenoj devetu godinu za redom, po povratku sa zimovanja u Africi, vratio rodan Klepetan. Najsretniji je bio Stjepan Vokić, domar škole u Brodskome Varošu, koji već 19 godina, otkako su joj lovci propucali krilo, skrbi o rodi Malenoj.

Vezani članci Slika nije dostupna NAPOKON! KLEPETAN I MALENA OPET ZAJEDNO Slika nije dostupna NAJTOPLIJA LJUBAVNA PRIČA: MALENA OVE GODINE NE ČEKA SAMA

Cijelu ju zimu hrani i njeguje a onda zajedno čekaju vjernog rodana. Dosada je uvijek dolazio 24. ožujka a kako je ove godine kasnio Stjepan Vokić je pomišljao na najgore: možda je poginuo a možda je star i umoran.

No Klepetanovo kašnjenje nije iznenadilo Nenada Šetinu, ornitologa amatera i dobrog poznavatelja ptičjeg svijeta. 'Ptice selice bijele rode, obično dolaze oko 23. ožujka, ali i koji tjedan kasnije. Nije neobično da se jedna par zajedno vraća u isto gnijezdo jer se iste ptice vraćaju na ista gnijezda godinama. Ali ovdje je neobično to što je jedna ptica zdrava i odlazi, a druga zbog oštećenja krila ostaje. Da se čovjek nije umiješao ta se priča ne bi dogodila', kaže Šetina. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju