Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FOTO: Kako će izgledati novi terminal na Plesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do 2012. Plesu će potpuno promijeniti izgled, a kapacitete povećati za čak 5 puta. Novu zračnu luku vrijednu 300 milijuna eura gradit će kompanija IGH. Čini se da joj posljednjih godina ni jedna pobjeda na natječajima ne promiče.

Novi Pleso krasit će 70 000 četvornih metara novog terminala, 10 milijuna putnika na godinu, 2 000 parkirnih mjesta, hotel i trgovački centar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OMAŠKA U GOVORU Nezgodni lapsus: Milanović govorio o odluci Ustavnog suda pa mu se omaklo - izvanredno "s*anje" Slika nije dostupna Na putu u Grčku Moćni strojevi stigli na Pleso: Pogledajte flotu američkih helikoptera koji su zadivili i ministra Krstičevića

Da će sve to IGH bolje izgraditi nego ostalih 17 prijavljenih, najvećih arhitektonskih svjetskih timova, izglasano je na međunarodnom natječaju.

No, naklapa se da ga je bilo lako namjestiti jer predsjednik žirija član HDZ-a, a ministrica graditeljstva navodno ima 1497 dionica IGH.

Članovi žirija navodno nisu mogli znali tko je autor koje ponude.

IGH je posljednjih godina nepobjediv.Nedavno je bio najbolji ponuđač za Zagrepčanku, dobio najatraktivnije projekte kao što su pelješki, jarunski, i most kraj Bundeka.

Više u video prilogu.



Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene