Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FOTO i VIDEO

Hrvatska zapalila svijeće u znak sjećanja na žrtve Vukovara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska se sjeća Vukovara i stradanja Grada Heroja. U brojnim gradovima već gore tisuće svijeća u spomen na sve poginule vukovarske branitelje i civilne žrtve.

Ako ćete biti u Koloni sjećanja šaljite nam svoje snimke i fotografije na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Kolona sjećanja - 135 za vrijeme Dana sjećanja U Vukovaru mahao zastavom s nedopuštenim simbolima: Dobio pet dana zatvora Ilustracija Prošle su 32 godine Završilo obilježavanje žrtve Borovog naselja: "Od potrage nikada nećemo odustati"

U nedjelju su građani, osim u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, u znak sjećanja na Vukovar, lampione zapalili i u Varaždinu, Osijeku, Splitu, Puli i Zadru. Uvod je to u Dan sjećanja, središnji događaj komemoracije za poginule Vukovarce koja će se u ponedjeljak održati 22. godinu zaredom. U koloni sjećanja na ulicama Vukovara očekuje se 100 tisuća ljudi.

'Zapalio sam svijeću za Vukovar i za sve poginule branitelje. Za mene je Vukovar herojski grad', rekao je jedan Osječanin.

>> Vukovar na pola sata ostao bez struje!

'Fizički ne baš toliko, ali psihički čovjeka umiruje u tome. Teško je obiteljima koje su ostale bez svojih najmilijih', poručio je jedan Zadranin.

'To je sjećanje na grad Vukovar i Škabrnju, njihovu patnju i u biti za sve one koji su patili za slobodu i za našu domovinu', rekao je jedan Splićanin.

'Drago mi je da djeca uvažavaju naše žrtve i što se ljudi sjećaju velikog doprinosa varaždinskih specijalaca i svih onih koji su branili Vukovar', ističe jedan građanin Varaždina.

 

 

U Zagrebu Udruge branitelja grada Zagreba Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježavaju tradicionalnim paljenjem lampiona, uz poruku: 'I reći ću vam samo još jednu stvar - zapamtite Vukovar.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene