U Dubrovniku je u subotu otvoren 9. susret Hrvatske katoličke mladeži, koji se održava pod motom "Na slobodu pozvani".


 

OVDJE UŽIVO GLEDAJTE PRIJENOSE IZ DUBROVNIKA

Vezani članci Dubrovnik (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Najteži dani u višestoljetnoj povijesti: Na današnji dan prije 28 godina počela je agresija na Dubrovnik i jug Hrvatske Mate Uzinić (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Dubrovački biskup molitvom pokušao "pročistiti" prostor crkve u kojoj su snimane polugole fotografije

Ovaj dosad najmasovniji susret Hrvatske katoličke mladeži okupio je 35 tisuća mladih ih Hrvatske i dijaspore, a otvorio ga je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Zahvalivši mladima što su se odazvali u velikom broju, biskup Mate Uzinić poručio je mladima da po povratku svojim domovima pričaju svima o slobodi u Isusu Kristu.

Predsjednik Odbora za mlade Hrvatske biskupske konferencije, biskup Mijo Gorski također je pozdravio okupljene mlade, rekavši da je Isus sa svima koji su sada u Dubrovniku te kako je upravo zajedništvo svih okupljenih izvor snage i radosti.

Sudionike su pozdravili i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te župan dubrovačko neretvanski Nikola Dobroslavić.

Unatoč lošem vremenu, u Dubrovniku vlada veselo raspoloženje, a središnji događaj susreta mladih bit će u 17 sati kada će se održati euharistijsko slavlje u Luci Gruž, koje će predvoditi biskup Uzinić kao domaćin susreta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook