U Dubrovniku je u subotu otvoren 9. susret Hrvatske katoličke mladeži, koji se održava pod motom "Na slobodu pozvani".


 

OVDJE UŽIVO GLEDAJTE PRIJENOSE IZ DUBROVNIKA

Vezani članci Gari Capelli Građani bijesni zbog prijedloga ministra turizma: "Ne može meni nitko zabraniti što ću raditi sa svojom kućom, stanom ili štalom" Mate Uzinić (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Dubrovački biskup molitvom pokušao "pročistiti" prostor crkve u kojoj su snimane polugole fotografije

Ovaj dosad najmasovniji susret Hrvatske katoličke mladeži okupio je 35 tisuća mladih ih Hrvatske i dijaspore, a otvorio ga je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Zahvalivši mladima što su se odazvali u velikom broju, biskup Mate Uzinić poručio je mladima da po povratku svojim domovima pričaju svima o slobodi u Isusu Kristu.

Predsjednik Odbora za mlade Hrvatske biskupske konferencije, biskup Mijo Gorski također je pozdravio okupljene mlade, rekavši da je Isus sa svima koji su sada u Dubrovniku te kako je upravo zajedništvo svih okupljenih izvor snage i radosti.

Sudionike su pozdravili i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te župan dubrovačko neretvanski Nikola Dobroslavić.

Unatoč lošem vremenu, u Dubrovniku vlada veselo raspoloženje, a središnji događaj susreta mladih bit će u 17 sati kada će se održati euharistijsko slavlje u Luci Gruž, koje će predvoditi biskup Uzinić kao domaćin susreta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook