Prosvjed Foruma mladih SDP-a (Foto: Ivana Brkić Tomljenović)
Prosvjed Foruma mladih SDP-a (Foto: Ivana Brkić Tomljenović) Foto: Ivana Brki? Tomljenovi?

Ispred zagrebačkog bistroa Fotić, u kojem se Martina Dalić tajno sastajala s autorima zakona lex Agrokor, okupilo se dvadesetak članova Foruma mladih SDP-a koji su zatražili ostavku cijele Vlade.


Forum mladih SDP-a održao je performans pred zagrebačkim bistroom Fotić, u kojem se Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, tajno sastajala s ljudima koji su radili na zakonu poznatijem kao lex Agrokor.

Vezani članci Mislav Bago i Arsen Bauk na Markovu trgu (Foto: Dnevnik.hr) Bauk o premijerovoj poruci iz Sofije: "Iz toga možemo iščitati da više ni on ne vjeruje da je to bilo u redu" Slika nije dostupna "Srbiji je u interesu smirivanje situacije u Agrokoru. Očekujem da sve bude gotovo do rujna"

Dvadesetak okupljenih mladih SDP-ovaca zatražilo je odlazak ne samo Martine Dalić, nego i cijele Vlade.

"Martina Dalić je isplela koruptivnu mrežu oko Agrokora, a premijer Plenković je to i omogućio", rekao je SDP-ov saborski zastupnik Domagoj Hajduković.

Uz već poznate poruke "Di su pare?" i nekoliko citata iz objavljenih mailova Martine Dalić, SDP-ovci su transparentima upozorili da je "Fimi media mačji kašalj za aferu Agrokor".

Restoran pred kojim se okupio SDP-ov podmladak Dalić je u mailovima nazivala "niskoprofilnim" te ga je odabrala kako ne bi "privukli previše pažnje", odnosno kako se ne bi doznalo tko je radio lex Agrokor.

"Dragi svi, naša večera je sutra uvečer u 19:30 u restoranu Fotić u zasebnoj dvorani (ona je koliko shvaćam dolje u prizemlju). Izabrala sam ovaj nisko profilni restoran da ne privlačimo previše pažnje jer se press malo raspituje tko je radio zakon. Tako da možda nije na nivou, ali eto", stoji u mailu kojeg je Dalić napisala 3. travnja 2017. godine.