Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki veleposlanik u Hrvatskoj James Foley komentirao je reakciju Banskih dvora na ispunjavanje formulara DS 160. Premijeru Milanoviću, naime, nije se svidjelo što se za put u SAD mora izjašnjavati je li terorist, no doznajemo da će na summit ipak otputovati.


Foley je tijekom posjeta Vukovaru rekao da se jednostavno radi o redovitoj proceduri koju prolaze svi, da se ne radi ni o čemu spornom i da ne bi želio da netko pomisli da je to povezano s napretkom oko ukidanja vize za SAD.

Vezani članci Gordan Jandroković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Jandroković: "Neka Milanović kaže tko su mu bili poslovni partneri. Isplaćivao si je minimalac i zakidao državu" Predizborni skup Zorana Milanovića (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) - 2 Milanović i službeno počeo kampanju: "Nešto sam stariji i pomalo sijed, ali tu sam da se borim"

Posjetimo, premijer Zoran Milanović je trebao predstavljati našu zemlju na 25. po redu summitu NATO saveza, kojem su domaćin SAD i američki predsjednik Barack Obama. No, ispunjavanje standardnog upitnika i pitanja poput onih hoće li sudjelovati u terorističkim aktivnostima u SAD-u, ili organizaciji prostitucije, zasmetali su Banske dvore.

Unatoč nelagodi, premijer Milanović, kako doznajemo, na summitu u Chicagu ipak će se pojaviti.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.