Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jezgra Dioklecijanove palače

Financial Times: Split je najbolji stari grad za život na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razvikana svjetska odredišta poput Venecije, Marakeša ili Havane manje su impresionirale britanskog stručnjaka koji je zaključio kako je mediteransko podneblje ipak naprivlačniji turistički kutak na zemaljskoj površini.

Split, odnosno jezgra Diklecijanove palače, najpoželjniji je gradski povijesni lokalitet za život na svijetu, tvrdi Financial Times koji je naš jadranski biser smjestio na čelo liste deset gradova čije su starogradske jezgre dio Svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

>> Hvar među TOP 10 čudesnih neotkrivenih otoka!

Ocjenu gradova dao je povjesničar arhitekture i savjetnik britanske vlade za povijesno naslijeđe Simon Thurley. On je analizirao ukupno 182 lokaliteta koja su u posljednjih 40-ak godina stavljeni pod UNESCO-ovu zaštitu. Razvikana svjetska odredišta poput Venecije, Marakeša ili Havane manje su impresionirale britanskog stručnjaka koji je zaključio kako je mediteransko podneblje ipak njaprivlačniji turistički kutak na zemaljskoj površini. (Agencija VLM)

Deset najpoželjnijih povijesnih lokaliteta za život prema Financial Timesu:

1. Split, Hrvatska

2. Kameni grad u Zanzibaru, Tanzania

3. Bruges, Belgija

4. Stara Havana, Kuba

5. Campeche, Meksiko

6. Venecija, Italija

7. Carcassonne, Francuska

8. Povijesna jezgra Batha, Velika Britanija

9. Medina u Marakešu, Maroko

10. Macao, Kina

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene